Almere City houdt met aanwinsten stand tegen tandeloos Heracles

Heracles Almelo is zondag niet verder gekomen van een doelpuntloos gelijkspel tegen Almere City FC. De ploeg van trainer Erwin van de Looi speelde te weinig klaar om de bezoekers uit Flevoland in grote problemen te brengen.

Heracles Almelo
0 - 0
Almere City FC

Heracles en Almere City wachtten na vier competitieduels allebei nog op hun eerste overwinning in de Eredivisie en kwamen allebei ook pas twee keer tot scoren. Dat gebrek aan aanvallende stootkracht kwam ook in het onderlinge duel aan het licht. Beide teams creëerden wel mogelijkheden, maar echt in de buurt van een doelpunt kwamen ze de eerste helft niet.

Almere City dacht een uitgelezen mogelijkheid op de openingstreffer te krijgen toen de bal vlak voor rust op de stip ging. Heracles-doelman Fabian de Keijzer liet de bal los en leek daarna een overtreding te begaan (foto), maar VAR Dennis Higler vond het vergrijp te licht voor een strafschop. Vlak daarna dacht Shiloh 't Zand te scoren voor Heracles, maar hij stond buitenspel.

De transfervrij aangetrokken Thom Haye en Anas Tahiri maakten in Almelo hun debuut voor Almere City.

Zo bleef het wachten op een doorbraak in Almelo. Zomeraankoop Luka Kulenovic kon zijn basisdebuut voor Heracles niet bekronen met een doelpunt. De transfervrij aangetrokken Anas Tahiri kon Almere City net als zijn vervanger Thom Haye, die ook naar NAC kon, niet naar de eerste competitiezege leiden, maar trainer Hedwiges Maduro zal blij zijn dat zijn ploeg de nul hield.

Eind augustus kreeg Almere City nog zeven goals om de oren tegen PSV en klonk de roep om versterking. En punt en een clean sheet op bezoek bij Heracles is na het gelijkspel tegen FC Groningen (1-1) de volgende opsteker voor Almere, waar ook verdediger James Lawrence zijn debuut maakte. Heracles kon ook in de slotfase de ban niet breken en moet genoegen nemen een punt.