Almere wint ondanks vliegende start op Het Kasteel toch weer niet

Sparta Rotterdam en Almere City hebben beiden één punt overgehouden aan een aantrekkelijk duel. De gasten leken lang op weg naar de eerste competititezege van het seizoen, maar de thuisploeg knokte zich terug. Na een aantrekkelijk duel was daarom vooral de neutrale toeschouwer de grote winnaar.

Sparta Rotterdam
2 - 2
Almere City FC

Het was voor beide ploegen een wedstrijd met grote belangen op Het Kasteel. Voor de thuisploeg vooral omdat het op eigen veld maar niet wilde lukken. Buitenshuis was het niet zo slecht gesteld met de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk, maar op Spangen liep het zich steevast stuk. Almere City won nog helemaal niet in de Eredivisie en moest winnen om in ieder geval in het spoor van de zestiende plaats te komen.

Na de indrukwekkende minuut stilte als eerbetoon voor de overleden Johan Neeskens, was het vooral de bezoeker die de ernst van de zaak door leek te hebben. Logan Delaurier-Chaubet loste meteen een waarschuwingsschot namens het elftal van de geplaagde trainer Hedwiges Maduro. Even later konden de fans van Almere al helemaal losgaan.

Horrorstart Sparta geeft Almere vleugels
Binnen tien minuut zat hun voetballiefde op rozen. Na vier duels zonder te scoren was het Thomas Robinet die het net namens de laagvlieger weer eens liet bollen. En toen moest het meest opzienbarende moment van de eerste tien minuten nog komen. Dat gebeurde in de opbouw van Sparta. Boyd Reith zorgde voor een stukje Comedy Capers op Het Kasteel: de verdediger speelde zonder te kijken terug, waarna doelman Nick Olij en Rick Meissen allebei ruimte voor elkaar maakten. Ondertussen rolde de bal tergend langzaam het doel in.

Klik eerst op de tekst boven de video om het eigen doelpunt van Reith te bekijken

Daarmee had Almere de doelpuntenproductie van het seizoen al verdubbeld en leek het op koers voor een zege. Rijsdijk greep na ruim een half uur in en wisselde het drietal Meissen, Reith en Mike Kleijn om er nog wat van te maken. Toch was die ingreep niet meteen een succes. Vlak na rust maakte Cornelius Hansen er namelijk bijna 0-3 van, maar zijn uithaal spatte uiteen op de lat.

Sparta redt punt
En net toen het Rotterdamse publiek onrustig begon te worden, hielp Nordin Bakker de thuisploeg terug de wedstrijd in. De doelman ging niet vrijuit bij een laag afstandsschot van Camiel Neghli, waardoor het weer spannend was. En direct daarna was Madurdo de zuurverdiende voorsprong alweer kwijt. Pelle Clement, vogelvrij, was het eindstation van een aanval en zette Sparta op gelijke hoogte: 2-2.

Sparta ging daarna vol voor de overwinning. Joshua Kitolano en Kayky kregen allebei de opgelegde kans om de zege alsnog veilig te stellen, maar dat lukte niet, want Bakker herstelde zich. Daardoor bleef het bij een gelijkspel, een resultaat dat beide ploegen met een wrang gevoel tot zich zullen nemen. Overigens stond Mike Eerdhuijzen bij het affluiten al onder de douche, want de verdediger kreeg na een opstootje een directe rode kaart.