Alonso na bijna twintig jaar weer tegen Milan: 'Meest beroemde comeback ooit'

Xabi Alonso begon voortvarend aan de Champions League-campagne met Bayer Leverkusen. In De Kuip werd Feyenoord bij vlagen vernederd (0-4). Nu wacht AC Milan en dat is negentien jaar na de finale van 2005 een tegenstander die warme herinneringen oproept bij de oefenmeester.

Bayer Leverkusen
Di 1 okt.
21:00
AC Milan
AC Milan

'Wat er die avond gebeurde, heeft mijn carrière gemaakt', sprak Alonso op de persconferentie in aanloop naar het duel met de Italiaanse topclub. Bij rust keek Alonso, toen middenvelder van Liverpool, tegen een 0-3 achterstand aan. Wat in de tweede helft gebeurde, is voetbalgeschiedenis. De Engelsen knokten zich terug, Alonso maakte de gelijkmaker en na strafschoppen won Liverpool de Champions League.

Terugdenken aan Istanbul laat Alonso breeduit grijnzen. 'Na bijna twintig jaar praten we er nog steeds enthousiast over. Dit was mogelijk de meest beroemde comeback in de geschiedenis van het voetbal. Voor mij is het nog altijd een warme herinnering.'

'Milan en de Champions League, dat is voetbalgeschiedenis', vervolgde Alonso met veel respect. 'Twee jaar later verloren we ook de finale van ze (2-1, red.). Helaas. Het is nu een eer om ze weer te mogen treffen.'