Alsnog een happy end: Dortmund legt Guirassy voor vier jaar vast

Reacties

Serhou Guirassy mag zich alsnog speler van Borussia Dortmund noemen. De 28-jarige spits kwam aanvankelijk niet door de medische keuring heen, maar in de herkansing volgde alsnog groen licht. Guirassy heeft zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract.

Alsnog een happy end: Dortmund legt Guirassy voor vier jaar vast

Bij de keuring constateerde Dortmund een blessure, die Guirassy had opgelopen bij de nationale ploeg van Guinee. De Duitse topclub wilde een second opinion van een specialist en nadat alles in orde bleek, kon er opnieuw worden gekeurd. Omdat daaruit bleek dat zijn blessure slechts enkele weken in beslag zou nemen, heeft Dortmund Guirassy alsnog vastgelegd.

Dortmund betaalt naar verluidt om en nabij de achttien miljoen euro voor Guirassy. Dat was de vastgestelde afkoopsom die in zijn contract bij VfB Stuttgart stond. Met 28 treffers in 28 Bundesliga-wedstrijden was Guirassy vorig seizoen de grote man bij Stuttgart, dat verrassend als tweede eindigde in de Bundesliga. Alleen Harry Kane (36 doelpunten) was productiever.

'Het was voor ons belangrijk om een ​​zo nauwkeurig mogelijke beoordeling van de blessure van Serhou te krijgen', legt directeur Lars Ricken uit op de clubsite. 'In het belang van BVB en de speler. Nauwkeurigheid had hier duidelijk voorrang op snelheid. Nu alles is afgerond, zijn we ervan overtuigd dat we met deze transfer de juiste beslissing hebben genomen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.