Alves leidt Heerenveen naar simpele zege

En dat is tien. Afonso Alves heeft de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo aangegrepen om aan zijn duizelingwekkende scoringsgemiddelde te werken. De Braziliaanse spits van SC Heerenveen hielp zijn club aan de punten (0-4) en kwam persoonlijk op tien treffers na vier potjes in de Eredivisie dit seizoen.

Alves leidt Heerenveen naar simpele zege

De manier waarop Alves aan zijn twee doelpunten kwam, was typerend voor zijn klasse én voor de verdedigende kwaliteiten van VVV, de hekkensluiter van de Eredivisie. De Friese aanvaller tilde de stand van 0-1 naar 0-3. Bij zijn eerste in De Koel nam hij knap aan en degradeerde hij Sjors Verdellen tot een weerloze pion om laag raak te schieten. Nummer twee was vergelijkbaar, al sneuvelden bij die goal twee tegenstanders.

Heerenveen had een makkelijk avondje omdat het snel een marge van twee doelpunten opbouwde en VVV lange tijd nauwelijks iets creëerde. Vóór Alves z'n goals, kopte Kristian Bak Nielsen raak uit een hoekschop van Danijel Pranjic. In de slotfase maakte de Poolse invaller Radoslaw Matusiak het kwartet vol.

Met de drie punten op zak promoveerde Heerenveen van het rechter- naar het linkerrijtje. VVV verloor voor de negende keer in tien wedstrijden en blijft stevig op de laatste plaats staan.

Bekijk hier al onze video's