Ambitieus NAC wil op korte termijn stadion terugkopen

Reacties

NAC Breda is druk bezig met de koop van het Rat Verlegh Stadion. Sinds 2003 is de eigen voetbaltempel in handen van de gemeente Breda. De club wil echter snel tot een akkoord komen met de huidige stadioneigenaar, zodat het weer baas in eigen huis wordt.

Ambitieus NAC wil op korte termijn stadion terugkopen

Ruim twintig jaar geleden nam de gemeente het stadion over, omdat de club op het punt van omvallen stond. Sindsdien betaalt NAC echter een torenhoge huursom, terwijl de rekening via bijkomende kosten verder oploopt. Daardoor hangt het stadion als een blok aan het been van de volksclub. Om door te kunnen groeien, denkt de club het stadion terug in handen te moeten krijgen, waardoor er de afgelopen maanden hard gewerkt is om een concreet plan in elkaar te zetten voor de realisatie van de aankoop.

Algemeen directeur Remco Oversier heeft een stadionfonds opgezet om de kapitaalinjectie te kunnen garanderen. Henk van Koeveringe, voorzitter van de raad van commissarissen, heeft dat stadionfonds nu in beheer. De kapitaalkrachtige Zeeuw, die in 2015 zijn Roompot-imperium verkocht, moet de financiering met een aantal investeerders kunnen garanderen, zodra er een akkoord wordt bereikt met de gemeente.

Ingewijden bevestigen dat de club en gemeente er samen snel uit willen komen. Nog voor het einde van het seizoen wil NAC het Rat Verlegh Stadion in eigendom hebben.

Lees op VI PRO hoe NAC middels de koop van het stadion reuzenstappen wil zetten:

Bekijk hier al onze video's
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.