Ancelotti mildert Clásico-stress met Van Basten-anekdote

Reacties

Carlo Ancelotti (65) ligt niet snel meer wakker. De gelouterde trainer van Real Madrid loopt al zo lang mee dat hij ook voor een confrontatie met Barcelona rustig slaapt, vertelde hij op de persconferentie. Met een anekdote over Marco van Basten gaf Ancelotti ook mee hoe hij zijn spelers kalm tracht te houden.

Ancelotti mildert Clásico-stress met Van Basten-anekdote
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
Za 26 okt.
21:00
Barcelona
Barcelona

Hijzelf heeft geen problemen, aldus de Italiaan. 'Nee, mij houdt 's nachts niemand wakker, ook al doet Barcelona het goed en is het moeilijk om een favoriet aan te wijzen in dit soort wedstrijden', sprak Ancelotti. 'Kritiek boeit me niet. Die is er toch, ook als je het goed doet. Ik wil mijn ideeën eerst voor mezelf helder hebben, om ze daarna aan de spelers uit te leggen.'

Maar: niet té veel uitleg, benadrukte Ancleotti. 'Voor dit soort wedstrijden moet je niet te veel zeggen. Je moet een heel simpele, duidelijke strategie voor hogen houden. Toen ik zelf speelde, was ik vaak heel bezorgd. Weet je wat Van Basten zei? Dat ik me moest ontspannen. De strategie was immers simpel: gewoon hem de bal geven. En dat werkte vaak', aldus de coach.

De kalmte ziet Ancelotti ook bij Kylian Mbappé voor zijn eerste klassieker. 'Hij weet prima hoe het is om tegen Barcelona te spelen, en wat je dan moet doen', sprak de oefenmeester over zijn pupil. In de Spaanse hoofdstad wordt gespeeld om de koppositie: Barcelona heeft 27 punten uit tien wedstrijden, drie meer dan Real Madrid. Met een zege komt de titelhouder zaterdagavond dus langszij.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.