Ancelotti over volle kalender: 'De spelers zijn bereid salaris in te leveren'

Reacties

Carlo Ancelotti heeft gereageerd op de klachten van spelers over het overvolle speelschema. De trainer van Real Madrid benadrukte dat de spelers er geen problemen mee hebben dat het salaris ook zal afnemen als er minder wedstrijden gespeeld worden.

Ancelotti over volle kalender: 'De spelers zijn bereid salaris in te leveren'

'Voetbal moet reflecteren', zo begon de succesvolle oefenmeester over het gevoelige onderwerp. 'Als er minder wedstrijden worden gespeeld, dan is het logisch dat er ook minder betaald wordt aan de spelers. Ze zijn bereid om een deel van hun salaris in te leveren, als er daardoor iets wordt gedaan aan het overvolle schema', benadrukte Ancelotti op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen RCD Espanyol op zaterdagavond.

Het is de laatste tijd al vaak voorbijgekomen, spelers die openlijk kritiek uiten op het overvolle speelschema. Onder anderen Rodri, Virgil Van Dijk en Jules Koundé uitten hun zorgen. Er is al een officiële aanklacht ingediend bij de FIFA en Rodri deed daar nog een stapje bovenop. De Spaanse middenvelder dreigde zelfs met een staking van de spelers.

'We hebben dat punt bijna bereikt. Ik denk dat het makkelijk te begrijpen is. Als je het elke speler vraagt, zullen ze hetzelfde zeggen', zo vertelde Rodri in aanloop naar het Champions League-duel met Internazionale. 'Als het zo doorgaat, hebben we straks geen andere optie dan te staken. Ik weet niet wat er gaat gebeuren, maar we maken ons er zorgen over, wij als spelers lijden.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.