Ancelotti past linkerkant niet aan: 'Twee Champions Leagues mee gewonnen'

Reacties

Carlo Ancelotti heeft de berichten over onrust bij Real Madrid naar de prullenbak verwezen. De Italiaanse coach verwierp de geruchten rondom Rodrygo en ging ook in op de vermeende problemen op de linkerkant van De Koninklijke.

Ancelotti past linkerkant niet aan: 'Twee Champions Leagues mee gewonnen'
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
3 - 0
Real Valladolid
Real Valladolid

Tijdens het tegenvallende La Liga-debuut van Kylian Mbappé bij Real Mallorca viel op dat soms alle drie de voorhoedespelers – Mbappé, Vinicius Júnior en Rodrygo – aan de linkerkant van de aanval stonden. 'Het is de laatste jaren normaal dat we die kant sterk bezet hebben', zei Ancelotti, die in de Champions League met succes ook weleens koos voor een dubbele bezetting links voorin.

'We hebben daar Vinicius staan en hebben op die manier twee Champions Leagues gewonnen. Dus er is geen plan om daar verandering in te brengen', wilde de coach van geen wijken weten. Wel erkende hij dat de balans in het elftal nog enigszins ontbrak ('Daar moeten we aan werken’) én sprak hij met Rodrygo. In Spanje werd over hem geschreven dat hij op zijn Whatsappkanaal een bericht van onvrede deelde over dat Jude Bellingham, Mbappé en Vinicius (BMV) dé grote sterren van Real zouden zijn en hij in dat rijtje zijn eigen naam miste.

'Ik heb daar met hem gesproken, maar er is geen probleem. Hij vertelde me namelijk dat het bericht nep was. Hij is blij en doet het goed', verduidelijkte Ancelotti. De oefenmeester moet naast zijn drie sterren voorin en Bellingham ook Arda Güler en de Braziliaanse aanwinst Endrick (18) tevreden zien te houden. Die laatste wacht nog op zijn officiële debuut. 'Hij doet het heel goed. Hij gaat de minuten krijgen die hij verdient gezien de concurrentie.'

LaLiga

Stand LaLiga 2024/2025

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
4
4
0
0
13-3
+10
12
2
Real Madrid
4
2
2
0
7-2
+5
8
3
Atlético Madrid
4
2
2
0
6-2
+4
8
4
Villarreal
4
2
2
0
9-7
+2
8
* Actueel tot en met 2 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.