Ancelotti verdedigt Vinícius en uit kritiek op speelkalender

Reacties

Carlo Ancelotti heeft het opgenomen voor Vinícius Júnior. In de wedstrijd tegen Real Sociedad vestigde de Braziliaan de aandacht op zich na een confrontatie met het publiek. Ancelotti en ploeggenoot Dani Carvajal gingen er maandag op een persconferentie op in.

Ancelotti verdedigt Vinícius en uit kritiek op speelkalender
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
3 - 1
VfB Stuttgart
VfB Stuttgart

Na klein een uur spelen opende Vinícius de score in San Sebastian. De Braziliaan verzilverde een penalty om vervolgens met zijn vinger voor zijn mond het publiek tot stilte te manen. 'Hij zit hiermee alleen maar zichzelf in de weg. Hij moet eens kalmeren', zei Real-legende Predrag Mijatovic na de wedstrijd.

Ploeggenoot Carvajal nam als eerste het woord. 'We zien en horen de beledigingen ook. Als je iemand lang genoeg prikt, zullen ze uiteindelijk bloeden. Zijn reactie is normaal,' zei de rechtsback tijdens de persconferentie. 'Hij reageert op een walgelijke actie', vulde Ancelotti aan. 'Niemand kan dit hebben. Ik ook niet. Wat hij vervolgens doet, is normaal. Na alles wat er gebeurt.'

De Italiaanse coach snapt dat provoceren erbij hoort. 'Maar wat hij over zich heen krijgt, is niet meer normaal. Dat mogen we niet tolereren.' Carvajal benadrukte nog dat er striktere regels nodig zijn.

Blessures
Dinsdag neemt Real Madrid het op tegen VfB Stuttgart in de eerste wedstrijd van de Champions League. De ploeg mist Brahim Diaz, Dani Ceballos, David Alaba en Eduardo Camavinga door blessures. 'De speelkalender vraagt te veel', baalde Ancelotti.

'Nu krijgen we een nieuwe editie en we weten niet hoe dit gaat zijn. Maar er zijn wel twee extra wedstrijden. Als de organisatoren niet snel doorkrijgen dat de spelers geblesseerd raken omdat ze teveel spelen, hebben we een probleem.'

Bellingham terug
Ancelotti kreeg nog een opsteker voor de wedstrijd tegen VfB Stuttgart: Jude Bellingham en Aurélien Tchouaméni keren terug in de wedstrijdselectie. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer Vinícius Júnior
Meer over Vinícius Júnior
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.