Anderlecht geeft Club Brugge harde en dure tik

Anderlecht koerst af op de tweede plaats in de Eerste Klasse, met als een beloning een plaats in de voorronde van de Champions League. De Brusselaars sloegen een gat van drie punten met Club Brugge, dat in het Constant Vanden Stock stadion met 2-0 ten onder ging.

Anderlecht geeft Club Brugge harde en dure tik

Paarswit was op alle fronten de betere. Mbark Boussoufa was de speler waar Club de meeste moeite mee had. De dribbelaar was bepalend bij beide doelpunten. Bovendien was hij de oorzaak van de rode kaart voor Karel Geraerts, die hem onderuit werkte en moest vertrekken in de 26ste minuut.

Anderlecht stond op dat moment al met 1-0 voor. Nicolas Frutos kopte op aangeven van Boussoufa op de lat, waarna Stanislav Vlcek uit de rebound scoorde. Snel na Geraerts' rood maakte Jelle Van Damme er 2-0 van. De voormalige Ajacied kopte raak uit een hoekschap van Boussoufa.

Met een man minder kon het gefrustreerde Club Brugge nooit een vuist maken. Doelman Stein Stijnen voorkwam zelfs een grotere afstraffing.

Met nog één wedstrijd te spelen, heeft Anderlecht genoeg aan een punt om de tweede plaats te behouden op de eindrangschikking. En als Club op de laatste speeldag punten verspeelt, verandert de volgorde sowieso niet meer. Anderlecht mag dan pogen het hoofdtoernooi van de lucratieve Champions League te bereiken.

Bekijk hier al onze video's