Anderlecht klopt ook Lazio Roma

Anderlecht bewees aan vertrouwen te hebben gewonnen na de plaatsing voor de tweede ronde van de Champions League. In eigen stadion had het immers drie keer gewonnen, van geduchte tegenstanders als Manchester United, Dinamo Kiev en PSV. Dus waarom zou dat niet mogelijk zijn tegen Lazio Roma?

Lazio was in het begin gevaarlijk toen Attillio Lombardo met een kopbal dichtbij een doelpunt was. Anderlecht toonde zich niet geïmponeerd en trok ten aanval. Een boeiende strijd ontpopte zich. De Belgen waren iets beter en kregen ook de betere mogelijkheden. Bart Goor (2x), Jan Koller en Bertrand Crasson hadden kunnen scoren maar kwamen net te kort. Maar ook Lazio zal hebben gedacht dat de pogingen van Hernan Crespo en Sinisa Mihailovic een beter lot hadden verdiend.

In de tweede helft ging de ploeg van Aimé Antheunis door waar het geëindigd was. Met fris en snel voetbal werd Lazio teruggedrongen. Koller speelde wederom een belangrijke rol. Altijd aanspeelbaar en altijd gevaarlijk met zijn lengte maakte hij het de ervaren Italiaanse verdedigers lastig.

De ploeg van Sven Goran Eriksson bleef lang overeind maar in de slotfase viel dan toch de beslissing. Tomasz Radzinski brak door op links en liet zijn achtervolgers spartelen. Vanuit een moeilijke hoek passeerde hij vervolgens doelman Angelo Peruzzi met een het puntje van zijn schoen, Brussel in extase achterlatend.

Dinsdag 5 december mag Anderlecht in Madrid Real bestrijden. Ook al is Real de huidige Europees kampioen en tegen die tijd misschien zelfs wel wereldkampioen, Anderlecht lijkt vooraf niet eens kansloos. Lazio onvangt Leeds United dat net als de Italianen een overwinning nodig heeft om nog verder te mogen dromen.

Bekijk hier al onze video's