Anderlecht niet langs Moeskroen

De toeschouwers in Brussel kregen waar voor hun geld. Vanaf de aftrap viel er veel te beleven. Anderlecht startte ijzersterk maar zag Excelsior Moeskroen verrassend op voorsprong komen. Marcin Zewlakow profiteerde na tien minuten van een blunder van Anderlecht-doelman Milojevic.

Vanaf het eerste doelpunt golfde het spel op en neer. Eerst maakte Anderlecht gelijk via Jan Koller, Moeskroen kwam opnieuw op voorsprong door een benutte strafschop van Nenad Jestrovic, Anderlecht maakte gelijk toen Dheedene op zijn beurt vanaf 11 meter scoorde en opnieuw Koller zorgde voor de 3-2 ruststand.

In de tweede helft was koploper Anderlecht de betere ploeg. Koller en Alin Stoica waren dichtbij de genadeklap maar hun inzetten misten precisie. Moeskroen had duidelijk zijn kruid verschoten in de eerste helft. De ploeg wilde wel gelijkmaken, maar kon gewoonweg niet meer. Zo leek paars-wit zonder al te veel moeite de streep te halen.

Juist toen de eerste toeschouwers vertrokken sloeg Moeskroen toch nog toe. Marcin Zewlakow was er voor de tweede keer als de kippen bij toen Milojevic voor de tweede keer in de fout ging. De wedstrijd kreeg daarmee alsnog een verrassende uitslag.

Door het gelijkspel kan Anderlechts enige concurrent Club Brugge zaterdag inlopen. Als Club wint bij Sint-Truiden slinkt de achterstand tot vier punten. Moeskroen blijft met het gewonnen punt goed meedoen in de strijd om Europees voetbal.