'Anderlecht verrast met aanstellen piepjonge Engelse trainer'

Reacties

Ryan Mason moet de nieuwe trainer van Anderlecht worden. De Belgische voetbalpers weet dat de Engelsman inmiddels al in Brussel is om de laatste plooien met de recordkampioen en zijn huidige werkgever Tottenham Hotspur glad te strijken.

'Anderlecht verrast met aanstellen piepjonge Engelse trainer'
© Pro Shots

In het Astridpark wordt Mason de opvolger van de eerder dit seizoen ontslagen Brian Riemer. Die werd vorig jaar knap derde met de Mauves, maar een stroperig begin aan de huidige voetbaljaargang kostte de Deen de kop. David Hubert, een jonge Brusselaar, werd de afgelopen weken als tussenpaus voor de leeuwen geworpen, maar de clubleiding zou het nog niet met hem aandurven.

Daarom dus Mason, die ook pas 33 is en vooral bekendheid vergaarde om het akelige einde van zijn profcarrière. In 2017, tijdens een wedstrijd tussen zijn club Hull City en Chelsea, liep Mason een schedelbreuk op die hem het leven had kunnen kosten. Dat bleef gelukkig uit, Mason herstelde, maar terugkeren als profvoetballer was geen optie.

Na zijn revalidatie legde hij zich toe op zijn trainersloopbaan. Mason, geboren in Noord-Londen, was interim-trainer bij zijn jeugdliefde Tottenham Hotspur nadat José Mourinho ontslagen werd. Daarna fungeerde Mason als assistent van eerst Antonio Conte en momenteel Ange Postecoglou. De verwachting in België is dat Mason, kind van het huis, deze kans niet ontzegd zal worden door Tottenham, waar hij als jochie van acht binnenliep en als zeventienjarige debuteerde in een UEFA Cup-wedstrijd bij NEC.

Anderlecht zal een beste uitdaging worden. De succesvolste club van België vierde zijn laatste landstitel in 2017. Vorig seizoen was de club lang dicht bij een eerste kampioenschap in zeven jaar, maar in de slotfase van de play-offs ging Club Brugge met de titel in de Eerste Klasse lopen. Anderlecht staat momenteel vierde, vijf punten achter koploper RC Genk. In de Europa League was de start uitstekend met zeges op Ferencváros en Real Sociedad. Als het snel rond komt, debuteert Mason volgende week vrijdag met een bezoekje aan het Beerschot van Dirk Kuijt.

Pro League

Stand Pro League 2024/2025

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Genk
10
7
1
2
21-13
+8
22
2
Antwerp
10
6
1
3
21-7
+14
19
3
Gent
10
5
2
3
18-10
+8
17
4
Anderlecht
10
4
5
1
13-8
+5
17
5
Club Brugge
10
4
3
3
16-12
+4
15
6
Westerlo
10
4
3
3
20-18
+2
15
* Actueel tot en met 8 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.