Anderlecht zwijnt, Standard niet te houden

Standard Luik blijft ongenaakbaar in de Belgische Eerste Klasse. De ploeg van coach Michel Preud'homme klopte ook Club Brugge, dat tot nog toe ook alle punten binnenhaalde. Anderlecht klom fortuinlijk naar de tweede plaats.

Excelsior Moeskroen-Anderlecht 1-2
Anderlecht mag z'n handen dichtknijpen met de zege bij Moeskroen. Bij allebei de doelpunten waren de Brusselaars zeer gelukkig. Zo maakte Max Von Schlebrügge de 1-0 van Adnan Custovic ongedaan na de bal met zijn hand te hebben meegenomen. En de winnende in extremis van Jelle Van Damme werd de winnende omdat zijn schot van richting werd veranderd.

Standard Luik-Club Brugge 2-1
Standard werd de overwinnaar in de topper tussen de twee clubs die nog geen punten verspeelden. Op Sclessin was Standard de gehele wedstrijd de betere, al gaf Club Brugge aanvankelijk weinig weg. Na rust kwam het duel los door drie goals in vijf minuten.

Milan Jovanovic opende de score voor Standard met zijn zevende dit seizoen. Club kwam binnen een minuut langszij door een knal van Sven Vermant. Drie minuten later zette Dieumerci Mbokani de thuisploeg weer op een verdiende voorsprong. Hij pegelde eveneens raak. Toen Club ook nog eens met tien man kwam te staan (twee keer geel Philippe Clement) was de strijd gestreden.