Anderson (36) van CL-finale naar gevangenisstraf

Reacties

Anderson Luís De Abreu Oliveira, oud-voetballer van Manchester United, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van een halfjaar door de rechtbank in Brazilië. Dat melden Braziliaanse media.

Anderson (36) van CL-finale naar gevangenisstraf

Anderson (36) krijgt de straf omdat hij ruim 300 duizend aan Braziliaanse real, omgerekend ruim 50 duizend euro, aan kindertoeslag niet heeft terugbetaald. Als hij dat alsnog doet, wordt zijn gevangenisstraf ingetrokken. De Braziliaan was begin dit jaar, toen hij een interview gaf aan Globo Esporte, in verwachting van zijn negende kind.

Vijftien jaar geleden stond Anderson in de Champions League-finale met Manchester United (hierboven in duel met Lionel Messi), als meest recent uitgeroepen Golden Boy. Een jaar eerder had FC Porto hem voor ruim 30 miljoen euro verkocht aan Manchester United, waar hij in de voetsporen moest treden van Cristiano Ronaldo. Dat lukte het wonderkind van weleer niet: via Fiorentina, Internacional en Coritiba eindigde zijn carrière vijf jaar geleden geruisloos bij het Turkse Adana Demirspor.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.