Angola op koers voor tweede ronde na winst op Malawi

Tegen Mali gaf thuisland Angola nog een 4-0 voorsprong uit handen. Dat gebeurde niet in het met 2-0 gewonnen duel met Malawi. Het organiserende land vindt zichzelf nu terug als koploper in poule A.

Voortgestuwd door een vol Estadio 11 de Novembro in Luanda en door almaar toeterende vuvuzela's begon de ploeg van de Portugese coach Manuel José monter en fris aan het duel. Malawi had in het eerste duel nog gestunt door Algerije te verslaan, maar kon nu weinig uitrichten.

De eerste helft eindigde zonder treffers. Angola kreeg kansen, maar miste scherpte bij de afronding. Kort na de hervatting had Flávio die wel. De spits van het Al-Shabab uit Saoedi-Arabië schoot beheerst raak.

Enkele minuten daarna profiteerde Manucho van geklungel in de Malawi-defensie en schoot eveneens met veel overtuiging binnen voor 2-0. Malawi berustte in de nederlaag, terwijl Angola vrolijk doorging met het zoeken van de aanval. Tot treffers leidde dat niet meer.

Angola staat met vier punten fier aan kop in hun poule. Malawi en Algerije verzamelden er drie. Mali moet zich ernstig zorgen maken op een vervolg in de Afrika Cup. Het staat laatste in de poule met slechts een punt.