Ansu Fati na 390 dagen terug in Barça-selectie, mogelijk opvallende rol

Reacties

Ansu Fati is terug bij Barcelona. De nog altijd pas 21-jarige aanvaller is hersteld van een voetblessure en maakt tegen AS Monaco zijn rentree in de selectie van Hansi Flick, die een opvallende rol in gedachten zou hebben.

Ansu Fati na 390 dagen terug in Barça-selectie, mogelijk opvallende rol
© Pro Shots
Monaco
Monaco
37'
1 - 1
Barcelona
Barcelona

De Duitse trainer gaf aan dat Fati een half uur tot misschien zelfs 45 minuten kan spelen in het prinsdom. Eerder meldden Spaanse media dat Flick de 21-jarige aanvaller zou zien als back-up voor Robert Lewandowski. Als spits dus. Fati brak bij Barça door als linksbuiten. Flick bleef nog geheimzinnig op de persconferentie voor de wedstrijd: 'Ik weet al waar in de aanval hij gaat spelen, maar dat vertel ik niet, want we hebben morgen een wedstrijd.'

Het is meer dan een jaar geleden dat Fati voor de Blaugrana speelde. Op 27 augustus 2023 deed de Spanjaard nog een kwartier mee in het La Liga-duel tegen Villarreal (3-4 winst). Daarna vertrok hij op huurbasis naar Brighton & Hove Albion. Tot dusver speelde de tienvoudig Spaans international 112 officiële wedstrijden voor de Catalanen, waarin hij goed was voor 29 doelpunten.

Fermín
Op de persconferentie van Flick ging het ook over Fermín Lopez, die dinsdag op de training opnieuw geblesseerd raakte. De 21-jarige middenvelder was juist op de weg terug van een kwetsuur. 'Ik voel me schuldig voor zijn blessure', bekende de Duitser. 'Niemand wilde dat hij mee zou doen aan de Olympische Spelen. Ik heb het daar met hem over gehad, maar nooit aan zijn coach gevraagd of hij hem thuis wilde laten.'

De 21-jarige middenvelder maakte met Spanje zowel het EK als de Spelen mee. Tijdens de Spelen deed Fermín in alle wedstrijden mee, op het gewonnen EK kwam hij alleen als invaller binnen de lijnen in de groepswedstrijd tegen Albanië (0-1). Met zijn land won de Spanjaard beide toernooien. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer Ansu Fati
Meer over Ansu Fati
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.