Antony geeft verklaring voor rampseizoen en wil bladzijde omslaan

Reacties

Antony wil in het nieuwe seizoen bij Manchester United een frisse start maken. In een openhartig interview heeft hij tegenover de Engelse pers zijn hoge verwachtingen uitgesproken.

Antony geeft verklaring voor rampseizoen en wil bladzijde omslaan
© Pro Shots

In het interview vertelde de ex-Ajacied over zijn zware jeugd, het leven in een favela en jeugdvrienden die een verkeerde weg zijn ingeslagen. Ook kreeg de 24-jarige Braziliaan vragen over zijn tweede jaar bij Manchester United. De grote aankoop scoorde daarin slechts één keer in de Premier League en gaf één assist. Hij kreeg van Erik ten Hag in totaal meer dan 1300 speelminuten in de Engelse competitie, maar in de laatste twee speelrondes en in de gewonnen FA Cup-finale tegen Manchester City bleef hij op de bank. Dat voedde de geruchten over een vertrek deze zomer.

Antony gaf in een antwoord op die vragen aan dat de onderzoeken naar mogelijk huiselijk geweld een rol hebben gespeeld in het niet waarmaken van de verwachtingen. Zowel in Brazilië als Engeland zijn onderzoeken naar de rechtsbuiten gaande, na beschuldigingen van drie verschillende vrouwen. Antony is niet gearresteerd of officieel aangeklaagd en ontkent de beschuldigingen.

'Ik eis veel van mezelf en natuurlijk ben ik niet tevreden over mijn seizoen. Er is op persoonlijk vlak veel gebeurd in het voorbije jaar. En of je nu wilt of niet, dat heeft allemaal invloed op de prestaties op het veld. Maar ik ben mentaal sterk en ben gefocust op wat ik wil. Ik weet zeker dat het komende seizoen totaal anders gaat zijn', aldus Antony.

De concurrentie is alleen maar toegenomen door de terugkeer van Jadon Sancho en de sterke ontwikkeling van jonkies Amad Diallo en Alejandro Garnacho. Toch heeft Antony hoge verwachtingen van zichzelf: 'Ik schrijf voor elke wedstrijd mijn doelstellingen op. Of het nu over goals, doelpogingen of dribbels gaat. Dat is erg belangrijk voor mij. Dan visualiseer ik dat en neem ik dat in mijn hoofd mee het veld op. Ik heb nu weer veel doelstellingen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.