Arbitrale dwalingen nekken Tottenham tegen Stoke

Tottenham Hotspur is op bezoek bij Stoke City tegen een verrassende 2-1 nederlaag aangelopen. Matthew Etherington was de man van de wedstrijd, die bol stond van arbitrale dwalingen.

Scheidsrechter Chris Foy speelde vooral in de tweede helft een dubieuze rol, toen hij tot twee keer toe verzuimde The Spurs een strafschop te geven en een doelpunt van de bezoekers onterecht werd afgekeurd. Dat gebeurde allemaal bij een 2-1 stand in het voordeel van Stoke, dat halverwege met 2-0 leidde door twee treffers van voormalig Tottenham-winger Etherington.

In de 62ste minuut bracht Tottenham de spanning terug, toen Emmanuel Adebayor de 2-1 binnenschoot. De Togolees benutte een strafschop, die was toegekend na een overtreding van Glenn Whelan op Luka Modric. Vier minuten later had Foy opnieuw naar de stip moeten wijzen na een duidelijke overtreding van Ryan Shawcross op Younes Kaboul in het strafschopgebied.

Een kwartier voor tijd werd Tottenham opnieuw benadeeld. Shawcross haalde met zijn arm een doelpoging van Kaboul van de lijn en in dezelfde aanval werd een treffer van Adebayor ten onrechte vanwege buitenspel afgekeurd. Het bleef daarom bij 2-1 in het Britannia Stadium, waar Rafael van der Vaart kort voor tijd van het veld werd gehaald. Kaboul stond op dat moment al niet meer op het veld, aangezien Foy hem met twee keer geel naar de kleedkamers stuurde.

Tottenham blijft door de nederlaag op 31 punten staan, maar is nog altijd derde. De achterstand op koploper Manchester City is zeven punten. Stoke stijgt naar de achtste plaats in de Premier League. Foto: VI Images