Argentijn Pernia bij WK-selectie Spanje

Mariano Pernia hield zijn mobiele telefoon al goed in de gaten. De verdediger, pas kort in bezit van een Spaans paspoort, verwachtte een belletje van de Spaanse bond. Het verlossende telefoontje kwam ook: hij gaat naar het WK.

Argentijn Pernia bij WK-selectie Spanje

Pernia (29) gold als beoogde vervanger van Asier Del Horno, die door een achillespeesblessure heeft moeten afhaken voor het WK. Maar het was wachten op toestemming van de FIFA om de mutatie ook daadwerkelijk door te voeren. En dus leefde Pernia op zijn vakantiebestemming in geboorteland Argentinië, tussen hoop en vrees.

Het geduld werd beloond. De FIFA gaf permissie, hetgeen voor Pernia het sein is zo snel mogelijk naar Spanje terug te keren. Voor de back heeft het wel enige gevolgen, omdat hij plannen had deze zomer in het huwelijk te treden.

'Onze backs moeten kunnen aanvallen', verklaarde Aragones de keus voor Pernia. 'Capdevilla is misschien verdedigend sterker, maar niet in offensieve zin. Ik heb een zuiver geweten, omdat dit besluit is genomen in het belang van de ploeg.'

Met de uitnodiging komt toch een droom van Pernia uit. De verdediger nam in maart de Spaanse nationaliteit aan ten einde de kleuren van zijn nieuwe land op het WK te kunnen verdedigen. Bondscoach Luis Aragones nam de back van Getafe niet op in zijn selectie.

Bekijk hier al onze video's