Argentijns tandem leidt Atlético langs Espanyol

Atlético Madrid klimt door een 3-2 zege op Espanyol naar de tweede plaats in de Priméra Division. De Argentijnen Maxi Rodríguez en Sergio Agüero (foto) beslisten het duel in Barcelona.

Atlético en Espanyol leken op weg naar een gelijkspel totdat beide Argentijnen in de laatste tien minuten toesloegen. In de 81ste minuut verscheen Agüero vrij voor doelman Carlos Kameni en na twee keer gestuit te zijn door de Kameroense keeper was het bij de derde poging wel raak voor Kun. In blessuretijd schoot Rodríguez van dichtbij Atlético naar een 3-1 voorsprong.

Atlético was het duel ook uitstekend begonnen. Na zeven minuten scoorde Rodríguez al. Maar daarna zakten de Madrilenen te ver in en kreeg het laaggeklasseerde Espanyol de gelegenheid de aanval te zoeken. Na enkele goede reddingen van keeper Leo Franco sloeg Sergio Sánchez in de 58ste minuut toe. De opgekomen back schatte een dieptepass van Nicolas Pareja goed in en rondde kundig af, ondanks de inglijdende John Heitinga.

Na de late 1-3 van Rodríguez maakte Valdo nog wel 2-3, maar het was voor Espanyol te laat om nog een gelijkspel binnen te slepen. Zo klom Atlético met dertig punten naar de tweede plaats, terwijl Espanyol moet vrezen nog lager te zakken dan de zeventiende plaats.