Argentijnse pers dodelijk over Maradona

Diego Maradona kan zich gaan opmaken voor een paar hete maanden. De Argentijnse bondscoach is wel wat gewend, maar na de twee recente nederlagen tegen aartsrivaal Brazilië en Paraguay worden de messen geslepen in Buenos Aires.

Argentijnse pers dodelijk over Maradona

Door de nederlagen tegen beide buurlanden, die zich inmiddels wel hebben gekwalificeerd voor het WK, dreigt Argentinië rechtstreekse plaatsing voor het toernooi in Zuid-Afrika mis te lopen. De Argentijnse pers is furieus en hekelt de bondscoach in alle toonaarden.

'Maradona heeft op dramatische wijze aangetoond, dat hij niet is geboren om te coachen', aldus Diario Popular. 'Zijn glorieuze imago was in het begin misschien nuttig voor de ploeg, maar die tijd is geweest.'

De sportkrant Ole is welhaast nog duidelijker door te stellen dat 'Maradona's elftal een trieste gedeprimeerde ploeg is, waarin fouten worden gemaakt die op dit niveau absoluut niet mogen voorkomen.'

Volgens de Argentijnse kranten staat er op korte termijn crisisberaad op het programma geleid door bondsvoorzitter Grondona.

Bekijk hier al onze video's