Argentinië dankzij prachtgoals eenvoudig langs Chili

Reacties

Argentinië heeft moeiteloos afgerekend met Chili in de WK-kwalificatiereeks. Ondanks de afwezigheid van Lionel Messi werden er drie fraaie Argentijnse treffers genoteerd tegen een van de laagvliegers uit de kwalificatiegroep.

Argentinië dankzij prachtgoals eenvoudig langs Chili
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
3 - 0
Chili
Chili

Uit een prachtige teamaanval, zoals Arne Slot bij zijn club Liverpool graag zou zien, opende Alexis Mac Allister na een overstapje van Lautaro Martínez direct na rust de score in Buenos Aires. De controleur van The Reds viel later in het duel nog wel uit met een blessure, waarvan de ernst nog niet duidelijk is. 

Julián Álvarez besliste het duel zes minuten voor tijd met een snoeiharde poeier van buiten het zestienmetergebied, die via de lat binnenvloog. Het slotakkoord was voor Paulo Dybala, die het shirt droeg van Messi met rugnummer 10: hij knalde raak in de verre hoek. PSV-keeper Walter Benítez en Gerónimo Rulli bekeken de treffers vanaf de bank.

Drie fraaie goals zonder Messi, maar de aanvaller van Inter Miami was niet de enige afwezige. Ook Ángel Di Maria was er niet bij: hij kondigde recent zijn afscheid aan als international. Daar werd voor de wedstrijd bij stilgestaan via een eerbetoon.

Door de overwinning blijft de formatie van Lionel Scaloni de WK-kwalificatiepoule aanvoeren met achttien punten uit zeven wedstrijden. Enige twijfel over het behalen van het eindtoernooi zal er niet meer zijn bij Argentinië: de eerste zes (van de tien) teams plaatsen zich namelijk direct en de nummer zeven krijgt de kans via de play-offs. Voor opponent Chili worden die plekken nog wél een fikse uitdaging.

WK Kwal. Zuid-Amerika

Stand WK Kwal. Zuid-Amerika 2026 Canada/Mexico/USA

Zuid-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Argentinië
8
6
0
2
12-4
+8
18
2
Colombia
8
4
4
0
9-5
+4
16
3
Uruguay
8
4
3
1
13-5
+8
15
4
Ecuador
8
4
2
2
6-4
+2
11
* Actueel tot en met 12 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Argentinië
Meer over Argentinië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.