Argentinië doet feestje dunnetjes over bij eerste wedstrijd na WK-winst

Reacties

Argentinië verkeert nog altijd in feeststemming na de WK-winst in december in Qatar. Sterspeler Lionel Messi is de grote held en dat was hij in de nacht van donderdag op vrijdag ook rond de oefenwedstrijd tegen Panama. In Buenos Aires maakte Lionel Messi het 800ste doelpunt uit zijn carrière.

Argentinië doet feestje dunnetjes over bij eerste wedstrijd na WK-winst
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
2 - 0
Panama
Panama

Naast de wedstrijd tegen Panama oefent Argentinië volgende week ook nog tegen Curaçao. In die wedstrijd kan Messi een volgende mijlpaal bereiken, want tegen Panama maakte hij zijn 99ste interlanddoelpunt. De aanvaller van Paris Saint-Germain krulde vlak voor het einde van het oefenduel een vrije trap op prachtige wijze in de rechterbovenhoek. Thiago Almada had daarvoor de score geopend.

Pas na het laatste fluitsignaal ging het echt los in El Monumental, het stadion van River Plate in Buenos Aires. De familie van de spelers betrad het veld, er was vuurwerk en alle spelers kregen een replica van de wereldbeker die Messi in Qatar in de lucht hield. 'Ik heb er altijd van gedroomd om dit met jullie te mogen vieren', zei Messi in een emotionele speech tegen de tachtigduizend toeschouwers.

'Ik ben hiernaartoe gekomen, heb met jullie de Copa América, de Finalissima en de mooiste beker van allemaal, de WK-trofee, gewonnen', vervolgde de sterspeler. 'Dit is onze dag om het te vieren, maar ik wil alle ploeggenoten die hier eerder waren en er ook alles aan hebben gedaan om deze prestatie neer te zetten niet vergeten. Ook zij verdienen erkenning van de fans.'

© Pro Shots
© Pro Shots
© Pro Shots
Bekijk hier al onze video's
Meer Argentinië
Meer over Argentinië
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.