Argentinië en Peru in evenwicht, nieuwe zege Colombia

Argentinië blijft in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiereeks ondanks een gelijkspel koploper. De ploeg staat slechts één punt voor op Colombia en Ecuador. Voor Paraguay is het succes nog ver weg.

Peru - Argentinië 1-1Argentinië is tijdens de uitwedstrijd tegen Peru niet verder gekomen dan een gelijkspel (1-1). Via Carlos Zambrano kwam het thuisland in de 22ste minuut op voorsprong, maar kon dat slechts een kwartiertje volhouden. Gonzalo Higuaín trok de stand voor Argentinië gelijk. De Argentijnen blijven koploper, met veertien punten uit zeven wedstrijden. Peru staat zevende.

Uruguay - Ecuador 1-1Uruguay mag Edinson Cavani dankbaar zijn. Waar de ploeg vorige week verloor van Colombia, speelde het tegen Ecuador gelijk (1-1). Felipe Caicedo verzilverde in de achtste minuut een strafschop, maar ruim twintig minuten voor tijd bezorgde Napoli-aanvaller Cavani zijn land alsnog een punt. Ecuador staat gedeeld tweede met één punt achterstand op koploper Argentinië. Uruguay bezet de vierde plaats.

Paraguay - Venezuela 0-2Paraguay beleeft vooralsnog een zeer teleurstellende WK-kwalificatiereeks. De hekkensluiter verloor ook de thuiswedstrijd tegen Venezuela: 0-2. Rubin Kazan-aanvaller Salomón Rondón (foto) nam de volledige productie voor zijn rekening. Door de verliespartij staat Paraguay na zeven wedstrijden op slechts één overwinning en één gelijkspel. Venezuela moet genoegen nemen met de zesde positie.

Chili - Colombia 1-3Colombia is bezig aan een sterke WK-kwalificatiereeks. Vrijdag werd Uruguay met liefst 4-0 verslagen, dinsdag was het land met 1-3 te sterk voor Chili. Atlético Madrid-aanvaller Radamel Falcao liet één doelpunt aantekenen. Dankzij de overwinning staat Colombia tweede. Chili is met twee punten achterstand op Argentinië vijfde. Foto: VI Images