Argentinië herstelt zich in Parijs

Argentinië heeft zich herpakt na de nederlaag tegen Marokko op de Olympische Spelen. De ploeg van Javier Mascherano won met 3-1 van Irak.

Argentinië O23
3 - 1
Irak O23
Irak O23

Het eerste duel op de Spelen stond bol van spektakel. Argentinië leek de wedstrijd tegen Marokko met 2-1 te verliezen, maar in de blessuretijd werd alsnog gelijk gemaakt. Daarna kwamen Marokkaanse fans het veld op en werd de wedstrijd twee uur (!) gestaakt. Bij hervatting werd de 2-2 afgekeurd vanwege buitenspel.

Ook tegen Irak ging het aanvankelijk moeizaam voor Argentinië, dat met Ajax-doelman Geronimo Rulli startte. Irak kreeg de eerste grote kans van de wedstrijd, maar Aymen Hussein miste na een minuut of zes. Daarna wist Thiago Almada op aangeven van Julián Álvarez wel te scoren. Kansen op 2-0 waren er zeker voor Argentinië, maar die bleven onbenut. Voor rust scoorde Irak wél. Hussein, die in de openingsfase nog miste, kopte in blessuretijd van de eerste helft wel knap raak.

Argentinië had in de tweede helft het overwicht en kreeg na een uur loon na werken. De vlijmscherpe voorzet vanaf links was van Kevin Zenón en Luciano Gondou kopte binnen. Vijf minuten voor tijd besliste Enzo Fernández op schitterende wijze de wedstrijd.