Arsenal en Liverpool in de fout, Chelsea wint

Arsenal moet vrezen voor zijn koppositie na een gelijkspel tegen Birmingham City. Chelsea won wel, terwijl Liverpool teleurstellend gelijkspeelde tegen Middlesbrough.

Arsenal-Birmingham City 1-1
Arsenal was voor rust veel beter, maar viel in de twede helft stil. Na in de openingsfase al enkele malen dicht bij een treffer te zijn geweest, kwamen The Gunners in de 22ste minuut op voorsprong dankzij een benutte strafschop van Emmanuel Adebayor. Hij mocht aanleggen na een overtreding op Eduardo Da Silva. Direct na rust kreeg Garry O'Connor het publiek in het Emirates Stadium stil door raak te koppen na een hoekschop. Arsenal kwam na de gelijkmaker niet meer op gang en stichtte amper gevaar, zodat Birmingham een punt pakte.

Chelsea-Tottenham Hotspur 2-0
Op Stamford Bridge was er meer strijd dan sensatie. Chelsea stak verdedigend goed in elkaar en gunde Tottenham geen kans. The Blues slaagden er zelf wel in te scoren. Van 25 meter afstand knalde Juliano Belletti (foto) na achttien minuten in de kruising. En tien minuten voor tijd besliste Shaun Wright-Phillips de wedstrijd met een schuiver vanaf zestien meter. Nicolas Anelka kreeg als invaller nog twee goede kansen, maar kwam niet verder dan een knal op de lat.

Everton-Manchester City 1-0
Joleon Lescott was afgelopen week nog de schlemiel geweest in het League Cup-duel met Chelsea. Zaterdag hielp hij Everton aan een voorsprong door na een half uur een lage voorzet van Mikel Arteta van dichtbij binnen te tikken. Het bleek voldoende voor de winst.

<i>Nery Castillo treft Thomas Gravesen Middlesbrough-Liverpool 1-1
Middlesbrough was voor rust beter dan Liverpool, na rust waren The Reds de bovenliggende partij. Boro eindigde de eerste helft met een verdiende 1-0 voorsprong, nadat George Boateng de bal op de doellijn het laatste tikje had gegeven na koppend terugleggen van Tuncay Sanli. Maar waar Stewart Downing na rust de paal trof namens Boro was het Fernando Torres die met een fantastische uithaal in de kruising voor de 1-1 tekende. Ryan Babel en Dirk Kuijt vielen beiden na rust in. Babel was enkele keren gevaarlijk met schoten.

Aston Villa-Reading 3-1
Villa blijft meedoen in de subtop. De ploeg van coach Martin O'Neilll zegevierde nadat het via twee standaardsituaties op een veilige 2-0 voorsprong was gekomen. John Carew kopte in de 23ste minuut raak na een vrije trap van Ashley Young en Martin Laursen knikte na een uur raak na een hoekschop van diezelfde Young. Vlak voor tijd tikte Carew nog de 3-0 op het scorebord. Wilfred Bouma stond in de basis.

West Ham United-Fulham 2-1
Fulham gaf weer eens een voorsprong weg. The Cottagers kwamen al na vijf minuten op voorsprong via een vrije trap van Simon Davies, maar Dean Ashton en Anton Ferdinand zorgden ervoor dat de thuisploeg alsnog de drie punten pakte.

Derby County-Wigan Athletic 0-1
Antoine Sibierski bleek een supersub. De Franse invaller stond amper in het veld toen Marcus Bent de bal voor zijn voeten knikte, waarna de middenvelder vanaf de rand van de zestien uithaalde. Denny Landzaat mocht vlak voor tijd invallen, Mario Melchiot was aanvoerder.

Arsenal bezet de koppositie met 51 punten, maar moet vrezen voor Manchester United, dat zaterdagavond met een zege op Newcastle United langszij kan komen. Chelsea naderde Arsenal tot op vier punten, Liverpool is vierde met 39 punten, evenveel als Everton en Manchester City.