Arsenal in extremis langszij, Donk belangrijk voor WBA

Weinig doelpunten en spektakel in de drie natte en winderige wedstrijden zaterdagmiddag in de Premier League. Arsenal pakte in blessuretijd een punt en West Bromwich en Middlesbrough wonnen nipt, maar verdiend. Arsenal steeg naar een voorlopige vierde plaats, WBA staat achtste en Middlesbrough haalde drie clubs in en is nummer zestien op ranglijst.

Sunderland-Arsenal 1-1Arsenal is na de thuisnederlaag tegen Hull City op het nippertje ontsnapt aan een tweede flater op rij in de Premier League. Pas in blessuretijd zorgde Francesc Fabregas ervoor dat de Londenaren de eveneens late goal van Sunderland goedmaakten.

Fabregas scoorde op een hem vreemde manier. De Spaanse spelmaker kopte tussen drie man in raak uit een hoekschop van Robin van Persie. Diezelfde Van Persie was de gevaarlijkste man geweest bij Arsenal. Hij leek te hebben gescoord, maar zijn doelpunt werd afgekeurd omdat de bal waaruit Theo Walcott voorzette, de achterlijn zou hebben gepasseerd. Bovendien strandde Van Persie twee keer op Craig Gordon.

Aan de andere kant van het veld was Djibril Cissé een paar keer dicht bij een treffer. De Franse spits profiteerde bijna van een te korte terugspeelbal van de slecht spelende Walcott, maar doelman Manuel Almunia redde. Zoals de Spaanse keeper dat ook deed bij een hard schot van Cissé. Sunderland scoorde uiteindelijk in de 86ste minuut. Invaller Grant Leadbitter stond pas twee minuten in het veld toen hij van twintig meter via de onderkant van de lat raak schoot.

West Bromwich Albion-Fulham 1-0Bij West Bromwich begonnen Ryan Donk en Gianni Zuiverloon in de basis. Beide Nederlandse verdedigers deden van zich spreken in een verder matig duel dat WBA verdiend won. Donk was als eerste dicht bij een goal toen hij na rust op de paal kopte. Zuiverloons schot werd net op tijd geblokt om schade te voorkomen. Donk had een aandeel in de enige goal. Een half uur voor tijd kwam de bal via zijn been voor de voeten van Roman Bednar, die uit de kluts scoorde.

Wigan Athletic-Middlesbrough 0-1Middlesbrough pakte zijn eerste punten buitenshuis dit seizoen. Het beslissende doelpunt viel twee minuten voor tijd. Jeremie Aliadiere was de maker. De Franse aanvaller scoorde beheerst op aangeven van Stuart Downing. Boro was daarvoor al vaker gevaarlijk geweest. Doelman Ross Turnbull voorkwam telkens dat de gasten eerder scoorden.