Arsenal is Chelsea ook in Europa de baas

Voor het eerst dit seizoen verloor Chelsea niet van Arsenal, maar The Gunners reizen toch met een voordeel af naar Highbury. Robert Pires zorgde dat Arsenal het povere duel met het beste gevoel afsloot: 1-1.

Arsenal is Chelsea ook in Europa de baas

Chelsea had in de Champions League al vijf duels op rij geen tegentreffer geïncasseerd. De speelstijl van The Blues liet ook woensdag aan duidelijkheid niets te wensen over: coach Claudio Ranieri wilde geen tegentreffer incasseren. Dat zijn ploeg daardoor nogal omzichtig te werk ging, leek een ingecalculeerd gevolg.

De ruim 42.000 toeschouwers op Stamford Bridge zagen niet veel spektakel. Arsenal kwam er door de behoudende tactiek van de thuisploeg niet veel aan te pas, Chelsea had het op zijn beurt moeilijk om de defensie van de bezoekers te ontrafelen. Kansen waren spaarzaam.

Dat veranderde pas na rust en na een fout van Arsenal-doelman Jens Lehmann. Hij verzuimde de bal de tribune op te rossen na een kansloze dieptepass van Frank Lampard. Eidur Gudjohnsen geloofde als enige in die bal en zijn aanwezigheid bleek Lehmann zo nerveus te maken dat hij net buiten de zestien de bal domweg op de IJslander knalde. Die profiteerde van het buitenkansje en schoof knap met zijn linker de bal in het verlaten doel: 1-0.

Arsenal sloeg echter snel terug. Zes minuten later waren alle blauwe supporters op Stamford Bridge stil, nadat Ashley Cole het hoofd van Robert Pires had gevonden: 1-1. In het vervolg van het duel nam de amusementswaarde iets toe, maar deden beide ploegen niets onder voor elkaar, zodat het gelijkspel terecht was.

Chelsea moest echter nog een tegenvaller incasseren, want het verloor ook aanvoerder Marcel Desailly met een geelrode kaart.

Bekijk hier al onze video's