Arsenal kan bij Bolton zwakke reeks niet beëindigen

Arsenal is er woensdagavond op bezoek bij Bolton Wanderers niet in geslaagd een zwakke reeks in de Premier League te beëindigen. De Londenaren speelden doelpuntloos gelijk en bleven zodoende voor de vierde opeenvolgende keer zonder winst in competitieverband.

Bolton Wanderers-Arsenal 0-0Zoals de uitslag doet vermoeden liep het duel tussen nummers zeventien en zes van de Premier League niet over van spektakel. In de eerste helft was er bijzonder weinig activiteit voor beide doelen waar te nemen. Namens Arsenal had Theo Walcott een aardige doelpoging, terwijl bij Bolton Samuel Ricketts voor gevaar zorgde.

Na rust veranderde er weinig aan het wedstrijdbeeld. Robin van Persie (foto), azend op het honderdste competitiedoelpunt in zijn loopbaan, was in de zestigste minuut dicht bij de openingsgoal maar zijn schot belandde tegen de paal. In de tachtigste minuut had de Oranje-international opnieuw pech toen een fraaie boogbal op de lat uiteen spatte.

Arsenal bleef door het gelijkspel voor de vierde keer op rij zonder winst in de Premier League. Voorafgaand aan het duel met Bolton verloren The Gunners achtereenvolgens van Fulham (2-1), Swansea City (3-2) en Manchester United (1-2). Blackburn Rovers-Newcastle United 0-2Tim Krul groeide maar weer eens uit tot de grote held van Newcastle United tijdens het uitduel met Blackburn Rovers. De Nederlandse doelman zag zijn club in de twaalfde minuut op voorsprong komen na een schot van Ryan Taylor, dat via Scott Dann een doelpunt opleverde. Kort voor rust kreeg de thuisclub een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker. Danny Simpson beging een overtreding op Anthony Modeste, waarna Blackburn een strafschop mocht nemen.

Krul keerde de inzet van David Dunn echter, waardoor het 0-1 bleef. Die stand prijkte ook na negentig minuten nog op het scorebord. Maar diep in blessuretijd bepaalde Gabriel Obertan op aangeven van de eveneens ingevallen Peter Løvenkrands de eindstand op 0-2, waardoor The Magpies drie punten meenamen naar Newcastle.

Overige uitslagenSunderland - Norwich City 3-0Fulham - West Bromwich Albion 1-1Aston Villa - Queens Park Rangers 2-2 Foto: VI Images