Arsenal heeft indruk gemaakt in de kraker tegen Paris Saint-Germain. The Gunners waren in eigen huis veel sterker dan de Franse formatie, bij wie Ousmane Dembélé node werd gemist. De teams uit Milaan hadden wisselend succes.

Arsenal
2 - 0
PSG
PSG

Zonder de Franse buitenspeler ging PSG met een 1-0 zege op Girona op zak op bezoek in Londen. Dembélé had teamregels geschonden en was om die reden gepasseerd door manager Luis Enrique. Zonder hem had de kampioen van Frankrijk het zwaar, want Arsenal speelde een uitstekende eerste helft.

Kai Havertz kopte uit een prachtige aanval terecht het openingsdoelpunt tegen de touwen, gevolgd door een indraaiende vrije trap van Bukayo Saka, die door alles en iedereen werd gemist en bij de tweede paal binnenvloog. PSG had wel een aantal mogelijkheden in de omschakeling, maar had het vizier niet op scherp staan.

In de tweede helft werd PSG wel sterker op bezoek in Londen, maar Fabián Ruiz raakte het aluminium, Lee Kang-In schoot op David Raya en de poging van Nuno Mendes eindigde in het zijnet. Arsenal, bij wie Jurriën Timber een uitstekende helft speelde - in de rust werd hij gewisseld, kon het zich permitteren om zomeraanwinst Mikel Merino te laten debuteren.

Bayer Leverkusen
1 - 0
AC Milan
AC Milan

Milan kreeg bij de start van de Champions League een flinke deuk in het zelfvertrouwen door thuis met 3-1 te verliezen van het Liverpool van Arne Slot. De positie van trainer Paulo Fonseca wankelde, maar in de derby tegen Inter volgde een wederopstanding. Dinsdag hadden de Rossoneri echter grote moeite met Leverkusen, dat twee weken geleden nog veel te sterk was voor Feyenoord.

Ook tegen Milan was Leverkusen weer de sterkste partij, maar dit keer duurde het tot in de tweede helft voordat de Duitse kampioen dat in de score uitdrukte. Mike Maignan voorkwam met een briljante save nog dat Florian Wirtz een fout in de opbouw afstrate, drie minuten later passeerde Victor Boniface de uitblinkende doelman alsnog in de rebound na een inzet van Jeremie Frimpong.

Milan moest met een antwoord komen en deed dat ook. Onder anderen Tijjani Reijnders en invaller Álvaro Marto zetten Lukas Hradecky aan het werk, maar de Finse doelman hield net als in De Kuip zijn doel schoon. Dat mocht wel een klein wonder heten, want Theo Hernández raakte nog de lat en Morata kopte in de rebound naast. Milan bleef tot de laatste minuut pushen, maar de gelijkmaker bleef uit.

Internazionale
4 - 0
Rode Ster Belgrado

Internazionale hield Manchester City twee weken terug bij de start van het toernooi op een doelpuntloos gelijkspel en wilde met Stefan de Vrij en Denzel Dumfries een vervolg geven aan die opsteker tegen Rode Ster Belgrado. Het was dankzij Hakan Calhanoglu ook al vroeg raak uit een vrije trap, maar daarna was het lang wachten tot de kampioen van Italië de score verder uitbreidde.

Zo dacht Dumfries te scoren, maar de rechtsback werd teruggefloten wegens buitenspel. Dat gebeurde ook Marko Arnautovic in de eerste helft, na rust had de hij zijn goal alsnog te pakken na balverlies van Rode Ster op de rand van de eigen zestien. Zijn vervanger Lautaro Martínez pikte ook nog een goal mee na goed werk van Mehdi Taremi, die uit een strafschop zelf de 4-0 maakte.