Arsenal met fortuin naast Man City, Palmer bezorgt Verbruggen nachtmerrie

Arsenal heeft zaterdag pas in de slotfase de volle buit gepakt in de thuiswedstrijd tegen Leicester City. Chelsea had juist aan één helft, of beter gezegd twintig minuten van Cole Palmer, genoeg voor de drie punten.

Chelsea
Chelsea
4 - 2
Brighton & Hove Albion

Keeper Bart Verbruggen zal zaterdagnacht mogelijk nog een paar keer wakkerschrikken met Palmer op zijn netvlies. De Engelsman zette een indrukwekkend record neer door liefst viermaal te scoren in de eerste helft. Daarmee werd hij de eerste speler die dat voor elkaar kreeg in de Premier League-historie.

Brighton, waar ook Mats Wieffer en Ferdi Kadioglu een basisplaats hadden, begon nog goed via een vroege treffer van Georginio Rutter. Daarna nam Palmer het over met een hattrick in tien minuten. Vooral de 3-1 was een pareltje, een vrije trap was Verbruggen te machtig (zie video onder).

Via Carlos Baleba, die scoorde na een blunder van Chelsea-keeper Robert Sánchez, spartelde Brighton nog even tegen, maar nog voor rust maakte Palmer dus zijn vierde van de middag. Opvallend genoeg werd er in de tweede helft, met Yankuba Minteh als invaller, niet meer gescoord. Een doelpunt van Marc Cucurella werd nog afgekeurd.

Arsenal
Arsenal
4 - 2
Leicester City

Na het eerdere gelijkspel van Manchester City tegen Newcastle United kon Arsenal in punten gelijk komen met de Premier League-koploper. Dat leek makkelijk te gaan lukken, want Gabriel Martinelli en Leandro Trossard verzorgden de doelpunten in de eerste helft. Martinelli deed dat op aangeven van Jurriën Timber, die de hele wedstrijd speelde.

In de tweede helft kreeg Leicester-back James Justin het echter op zijn heupen, hij verdubbelde in nog geen 25 minuten zijn Premier League-productie door de aansluitingstreffer kort na rust binnen te koppen en vervolgens met een knappe volley voor de 2-2 te zorgen.

Arsenal moest daardoor diep gaan en kwam vlak voor tijd via Riccardo Calafiori nog dicht bij de 3-2. Die viel enkele minuten later met enig fortuin alsnog. Trossard schoot na een hoekschop in bij de tweede paal, de bal belandde via Wilfred Ndidi achter doelman Mads Hermansen. De Deense goalie ging enkele minuten later in de fout door een simpel schot los te laten, waarna Kai Havertz de fans in Londen nogmaals liet juichen.

Everton
Everton
2 - 1
Crystal Palace

Everton heeft wat afstand genomen van de degradatiezone. De geplaagde club, die vier duels op rij een voorsprong had weggeven, maakte zaterdag in eigen huis juist een achterstand goed. Marc Guéhi had Crystal Palace al vroeg op voorsprong gezet, in de tweede helft bezorgde Dwight McNeil met een dubbelslag Everton de eerste zege van het seizoen. Daardoor staat de club uit Liverpool opeens vijftiende met vier punten op zak.