Arsenal heeft uitstekende zaken gedaan in de Premier League. Door de eenvoudige zege op laagvlieger Everton staat de ploeg nu vijf punten los van naaste achtervolger Manchester City.

Arsenal
4 - 0
Everton
Everton

Maandenlang gaf de stand in de Premier League een ietwat vertekend beeld doordat Arsenal een wedstrijd minder had gespeeld dan Manchester City. Na het duel met Everton zou dat aantal eindelijk weer gelijk worden getrokken en The Gunners hoopten het gat uit te breiden naar vijf punten en daarmee een mindere periode definitief achter zich te laten.

Na drie verliespartijen en een gelijkspel, boekte Arsenal afgelopen weken eindelijk weer twee zeges op rij. Dat deed het overigens met flinke moeite. Tegen Aston Villa moest het aanspraak maken op de blessuretijd en Leicester City werd met een minimale zege verslagen (1-0). Tegen Everton was het opnieuw niet groots, maar hield het de drie punten relatief eenvoudig in eigen huis.

Net voor rust opende Bukayo Saka de score. De defensie van Everton zag hem over het hoofd bij een inspeelbal van Oleksandr Zinchenko. Hij kon zo opendraaien en schoot de bal vanuit een lastige hoek hoog achter doelman Jordan Pickford. Nog voor rust had de koploper van de Premier League ook de 2-0 te pakken. Na geklungel van Idrissa Gueye vond ook Gabriel Martinelli het net.

De scheidsrechter gaf voordeel, maar floot na het binnenschieten van de Braziliaan alsnog voor buitenspel. De VAR besliste later dat het doelpunt alsnog doorgang moest vinden. Na rust breidde Martin Ødegaard de voorsprong uit door de 3-0 te maken. Hij liep een teruggetrokken voorzet van Leandro Trossard binnen. Het slotakkoord kwam van Martinelli die van dichtbij op aangeven van Eddie Nketiah de 4-0 maakte.

Door de zege staat Arsenal nu vijf punten los van Manchester City en elf punten van Manchester United, dat nog wel een duel tegoed heeft. Zaterdag komt nummer negentien Bournemouth op bezoek, terwijl Manchester City een lastige pot voor de boeg heeft tegen Newcastle United.