Arteta bevestigt dat Arsenal nog zoekt naar nieuwe aanvaller

Reacties

Als een mooie kans zich aandient in de slotfase van de transferperiode, dan zal Arsenal zeker toeslaan. Mikel Arteta gaf zaterdagavond na de overwinning van zijn team bij Aston Villa aan dat hij er graag nog een optie bij wil voorin.

Arteta bevestigt dat Arsenal nog zoekt naar nieuwe aanvaller
© Pro Shots
Aston Villa
Aston Villa
0 - 2
Arsenal
Arsenal

Op Villa Park moest Arsenal het doen zonder Gabriel Jesus, die ontbrak op de bank vanwege een liesblessure. Arteta had zo maar één echte spits achter de hand om Kai Havertz eventueel te vervangen: Eddie Nketiah. Laatstgenoemde gaat waarschijnlijk nog naar Nottingham Forest vertrekken.

'De selectie is op dat vlak wat smal en als we wat kunnen doen, dan gaan we dat doen', zei de Spaanse manager tegenover Sky Sports. Arsenal kocht deze zomer nog maar één speler: de linksbenige verdediger Riccardo Calafiori kwam na zijn geweldige seizoen in de Serie A en sterke prestaties op het EK over van Bologna.

Zonder veel wijzigingen ten opzichte van vorig seizoen lukte het wel om te winnen van Aston Villa (0-2), de ploeg waar vorig seizoen nog twee keer van werd verloren door de uiteindelijke nummer twee. Arteta vertelde bij beIN Sports met een glimlach over Leandro Trossard. De Belgische invaller brak de score open, maar reageerde niet bepaald opgetogen. 'Leo zijn houding is altijd zo. Hij is boos als hij niet speelt, maar hij is ook boos als hij het veld opkomt', zei Arteta lachend. 'Maar hij brengt wat het team dan nodig heeft. Hij is een voorbeeld voor de anderen. Ik verwacht niet van mijn spelers dat ze blij zijn als ze niet spelen. Ik verwacht dat ze alles geven als ze binnen de lijnen komen.'

Een andere blikvanger aan Arsenal-zijde was doelman David Raya, die bij een 0-0 stand met een geweldige reflex voorkwam dat Ollie Watkins scoorde. De goalie wist na afloop eigenlijk ook niet meer hoe hij dat geflikt had. 'Het is zo'n redding waarbij je eigenlijk niet meer weet hoe je het voor elkaar hebt gekregen. Op het trainingsveld gaat het vaak zo, dat je na de ene bal snel overeind moet komen voor de volgende. Ik denk niet dat dit mijn beste redding ooit was. Het was maar een reflex', blikte Raya terug.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.