Arteta heeft selectiezorgen en een bijzonder compliment voor Iraola

Reacties

Arsenal trekt zaterdagmiddag naar het zuiden, waar een competitieduel met AFC Bournemouth wacht. Voor manager Mikel Arteta wacht een weerzien met een vriend, maar daags voor die reünie heeft de Bask nog wel de nodige kopzorgen over de staat van zijn ploeg.

Arteta heeft selectiezorgen en een bijzonder compliment voor Iraola
© Pro Shots
Brentford
Brentford
0 - 1
Arsenal
Arsenal

'Declan Rice viel uit tegen Tottenham Hotspur en heeft sindsdien niet getraind. We gaan zo nog trainen dus straks weten we meer. Gabriel Martinelli heeft ook niet getraind. We willen hem terug, we hebben hem nodig, maar hij was tot nu toe niet beschikbaar. Hetzelfde geldt voor Leandro Trossard en Bukayo Saka. Dat blijven vraagtekens. William Saliba heeft ook een tik gehad, Fabio Vieira was er in de vorige wedstrijd ook niet bij. Dat moeten we vandaag beoordelen.'

Bournemouth wordt getraind door Andoni Iraola, een goede bekende van Arteta. 'Wij kennen elkaar heel goed. We hebben samen gespeeld en het heel goed gehad. We speelden samen in Antiguoko, een dorp in San Sebastián waar veel spelers vandaan komen. Hij was beter dan ik, een ongelofelijke vleugelverdediger. Het was een privilege om daar geboren te worden, daar opgeleid te worden. Dat is het mooie van voetbal: dertig, veertig jaar later zijn we allebei Premier League-managers. Ik ben heel blij voor hem.'

De beide Basken zijn in goed gezelschap: bijvoorbeeld Unai Emery (Aston Villa) en Xabi Alonso (Bayer Leverkusen) komen ook uit de Noord-Spaanse regio en hebben succes. Wat is dat toch, met al die Baskische trainers ineens? Arteta had er wel een verklaring voor.

'Als eerste: we zijn er gek op voetbal. Ook de opleiding die we krijgen, het niveau van de coaches die er al waren, dat was heel goed. Iedereen zorgt voor de jeugdopleiding. Kijk naar Real Sociedad, Athletic Bilbao, Eibar: al die clubs doen geweldig werk bij het opleiden van talenten. Het is geen toeval dat er ook veel spelers vandaan komen', besloot Arteta.

Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.