Arteta kan zijn ogen niet geloven: gepruts leidt eigen doelpunt Arsenal in

Reacties

Arsenal speelde zondag een sterke eerste helft tegen Liverpool. The Gunners kwamen op voorsprong en leken met een goed gevoel de kleedkamer op te zoeken. Het liep anders. Dat was te wijten aan een curieus eigen doelpunt van Gabriel Magalhães.

Arteta kan zijn ogen niet geloven: gepruts leidt eigen doelpunt Arsenal in
© Viaplay
Arsenal
Arsenal
3 - 1
Liverpool
Liverpool

Bukayo Saka maakte het openingsdoelpunt tegen Liverpool en zette het Emirates Stadium in vuur en vlam. Arsenal liet na de score te verdubbelen en kreeg op slag van rust het deksel op de neus. Miscommunicatie in de verdediging leidde tot de gelijkmaker, die de boeken ingaat als een eigen doelpunt van Gabriel.

Een lange bal van Ryan Gravenberch viel tussen doelman David Raya en William Saliba. De Franse verdediger schermde de bal af en leek te willen wachten op zijn keeper, maar die rekende er juist op dat Saliba de bal zou wegroeien. Luis Díaz reageerde alert, kon onderscheppen en kreeg de bal voor het doel. Via de hand van Gabriel rolde de bal uiteindelijk tergend langzaam over de doellijn.

Heel ongelukkig
'Hier kan hij niks aan doen, die handsbal', nam Sander Westerveld de verdediger van Arsenal in bescherming. De analist van Viaplay vond het een fout van Raya en Saliba. 'Saliba denkt: ik scherm Díaz af voor Raya, die de bal kan komen oppikken. Maar de keeper gaat er half in. Dan krijgt hij (Gabriel, red.) hem heel ongelukkig tegen zijn arm. Daar kan hij heel weinig aan doen.'

Bij Liverpool staan naast Gravenberch ook Cody Gakpo en Virgil van Dijk in de basis.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.