AS Roma beantwoordt Juve, Internazionale gaat af

AS Roma heeft de strijdbijl nog niet begraven in de Italiaanse titelrace, al blijft de ploeg van Kevin Strootman ook na de soevereine zege op Bologna afhankelijk van misperen van Juventus. Internazionale leed een pijnlijke nederlaag bij het bescheiden Crotone.

Bologna - AS Roma 0-3
Om nog een sprankje hoop op de titel te houden, moest nummer twee AS Roma simpelweg zegevieren op bezoek bij Bologna, zeker na de overwinning die Juventus zaterdagavond in de wacht sleepte tegen Chievo Verona. Federico Fazio had die opdracht goed in zijn oren geknoopt. De verdediger trof in de 25ste minuut doel nadat de Bologna-defensie een hoekschop matig verwerkte.

Nog voor rust verdubbelde AS Roma de marge via Mohamed Salah, die de uitkomende Bologna-doelman Antonio Mirante verschalkte. Met zijn 24ste goal van dit Serie A-seizoen gooide Edin Dzeko de wedstrijd een kwartier voor tijd in het slot. Op aangeven van Diego Perotti tikte de Bosnische aanvaller simpel binnen. AS Roma, waar Strootman de negentig minuten volmaakte, komt door de zege weer op zes punten van Juventus.

AC Milan – Palermo 4-0
In de strijd om Europees voetbal maakte AC Milan geen fout tegen degradatiekandidaat Palermo. De Rossoneri koesterden na negentien minuten al een 2-0 voorsprong door doelpunten van Suso en Mario Pasalic. Nog voor rust deed ook Carlos Bacca een duit in het zakje, waarna Gerard Deulofeu er in de zeventigste minuut 4-0 van maakte. Bij de bezoekers liep Giancarlo González in de slotfase nog tegen zijn tweede gele kaart aan. AC Milan bekleedt de zesde plaats, op slechts drie punten van nummer vier Lazio. De club uit Rome werkt zondagavond de kraker af tegen Napoli.

Crotone - Internazionale 2-1
Het beste nieuws voor AC Milan kwam waarschijnlijk uit het Stadio Ezio Scida, waar concurrent Internazionale averij opliep tegen nummer achttien Crotone. De laagvlieger stortte het fundament voor de 2-1 zege in de beginfase door twee treffers van Diego Falcinelli, die een strafschop verzilverde en succesvol was uit een counter. Danilo D'Ambrosio zorgde in de 65ste minuut voor de aansluitingstreffer, maar verder kwam Inter niet.

Het betekent in een week tijd de tweede tegenvaller voor de ploeg van trainer Stefano Pioli. Maandag verloor de Champions League-winnaar van 2010 in eigen huis al met 1-2 van Sampdoria. Zo langzamerhand kan Internazionale een rentree in het miljoenenbal vergeten. De oude werkgever van Frank de Boer staat op twee punten van AC Milan zevende.

Cagliari - Torino 2-3
Middenmoter Torino rekende mede dankzij een treffer van de onvermijdelijke Andrea Belotti af met Cagliari. De 23-jarige aanvaller liet in de 39ste minuut de belangrijke 1-2 aantekenen, hetgeen alweer zijn 24ste Serie A-goal van dit seizoen betekende. De laatste speler die dit vóór zijn 24ste verjaardag voor elkaar kreeg, was Andrei Shevchenko in de jaargang 1999/2000.

Afriyie Acquah zette Torino in de tweede helft op een 1-3 voorsprong, een klap die Cagliari niet meer te boven kwam, hoewel de Noord-Koreaan Kwang-Song Han nog wel voor de 2-3 zorgde. Een historische treffer, want nog nooit scoorde een Noord-Koreaan in de Serie A. De thuisploeg had via een strafschop van Marco Borriello de score geopend. Het was Adem Ljajic die de 1-1 maakte, waarna het woord aan Belotti was.