AS Roma doet goede zaken

Het gaat AS Roma voor de wind. De koploper won zelf bij het sterke Atalanta met 2-0 en alle andere concurrenten lieten punten liggen. Lazio verloor op eigen veld van Napoli, Udinese ging ten onder tegen Perugia, Parma stelde zwaar teleur tegen degradatiekandidaat Reggina.

Atalanta Bergamo-AS Roma 0-2
Door het gelijkspel van Juventus zaterdagavond tegen Fiorentina kon Roma met een gerust hart aan de wedstrijd beginnen. Gabriel Batistuta was vanwege een knieblessure niet inzetbaar maar Roma heeft voldoende geschikte alternatieven achter de hand. Zo vormden deze keer Francesco Totti, Marco Delvecchio en Vicenzo Montella de aanval. Binnen een minuut gaf de Romeinse aanval zijn visitekaartje af. Na een combinatie tussen Totti en Montella maakte Delvecchio met een vlammend schot 0-1.
Vier minuten voor rust maakte middenvelder Damiano Tommasi het feest compleet. Van dichtbij kende hij geen problemen om doelman Ivan Pelizolli te passeren. In de tweede helft kwam de ploeg van trainer Fabio Capello nauwelijks meer in gevaar. Ook niet toen Roma de laatste twintig minuten met tien verder moest na twee keer geel voor Cristiano Zanetti.

Lazio Roma-Napoli 1-2
Napoli zorgde in Rome voor een stunt. De Zuid-Italianen zijn aan een goede reeks bezig. Napoli verloor de laatste vijf wedstrijden niet meer en heeft met succes de weg omhoog ingeslagen. Deze keer moest Lazio Roma eraan geloven. De ploeg van trainer Sven Goran Eriksson slaagt er maar niet in constant te presteren.
Al na drie minuten opende Napoli de score. Nicola Amoruso legde Sinisa Mihajlovic in de luren en passeerde doelman Angelo Peruzzi. In de 37ste minuut kwam Napoli op 0-2. Het kreeg daarbij de hulp van Lazio-verdediger Giuseppe Pancaro die de bal zeer ongelukkig in eigen doel werkte. In de slotfase mocht Lazio nog even hopen toen Mihajlovic vanaf de penaltystip 1-2 scoorde. Het alles of niets offensief leverde echter niets meer op.

Parma-Reggina 0-2
Parma blameerde zich tegen nummer laatst Reggina. Davide Dionigi was de held van Reggina. De aanvaller bracht zijn club drie welkome punten door beide doelpunten te maken. Dionigi bracht zijn seizoenstotaal daarmee op zes.

Perugia-Udinese 3-1
Udinese liet een goede kans lopen om aan te sluiten bij de subtop. Luca Saudati bekroonde met een rake kopbal de sterke start van de thuisclub. Na ruim een half uur kwam Udinese tegen de verhouding in langszij. Andrea Sottil kopte uit een corner raak. Vijf minuten later kreeg Perugia een strafschop nadat Saudati was neergehaald. Marco Materazzi velde het vonnis van elf meter. In blessuretiujd maakte Giovanni Tedesco er ook nog 3-1 van.

Bologna-Brescia 1-0
Hoogtepunt van de wedstrijd was het doelpunt van Bologna. De goal kan geheel op naam van Tomas Locatelli worden geschreven. De 24-jarige middenvelder liet eerst de gehele verdediging van Brescia zijn hielen zien, passeerde vervolgens doelman Pavel Srnicek en plaatste de bal in het lege doel. Oud-Feyenoorder Julio Cruz werd in de 89ste minuut gewisseld.

Lecce-Verona 4-2
Lecce zette in de tweede helft een 1-0 achterstand om in een 4-1 voorsprong. Emiliano Bonazzoli had Verona in de eerste helft op voorsprong gezet. Na rust stelden Osorio, Lucarelli (2x) en Vugrinec orde op zaken. In de slotfase deed Adailton nog wat terug voor Verona.