AS Roma verliest terrein op overtuigend Inter

Internazionale tankte vertrouwen op weg naar het CL-duel met PSV. Achtervolger AS Roma morste punten, terwijl Juventus juist ontsnapte.

Internazionale-Torino 4-0De terugkeer van Alvaro Recoba in Giuseppe Meazza viel in het niets bij de overtuigende prestatie van Internazionale. De Uruguayaanse aanvaller, die door Inter is verhuurd, kwam er als invaller nauwelijks aan te pas. Heel Torino weinig had in te brengen. Internazionale walste over de Turijnse gasten heen, waarbij de doelpunten vooral na rust vielen. Zlatan Ibrahimovic, Julio Ricardo Cruz, Luis Jimenez en Ivan Cordoba onderstreepten de vorm van de aanstaande tegenstander van PSV in de Champions League.

Livorno-AS Roma 1-1AS Roma moest terrein prijsgeven op Internazionale, dat een voorsprong heeft van vijf punten. De Giallorossi bleven voor de derde keer op rij bij Livorno steken op een gelijkspel. Diego Tristán zat Roma dwars. De Spaanse aanvaller tekende na een fraaie solo voor zijn eerste treffer in dienst van Livorno.

Juventus-Atalanta Bergamo 1-0Juventus blijft in de race voor de titel na de ontsnapping tegen Atalanta Bergamo. De Turijnse formatie, die de laatste weken wat steekjes had laten vallen, was dank verschuldigd aan Pavel Nedved. De Tsjechische oud-international knalde vijf minuten voor het einde van dertig meter de enige treffer binnen.

Udinese-Sampdoria 3-2Udinese blijft in het spoor van de titelkandidaten. Ook de leuke wedstrijd tegen Sampdoria eindigde in een overwinning voor de ploeg van Pasquale Marino. Fabio Quagliarella was de gevierde man in Stadio Fruili. De aanvaller bood na rust een 2-1 achterstand om in een 3-2 overwinning.

Empoli-Cagliari 4-1Nicola Pozzi kende een onvergetelijke middag. De aanvaller scoorde tegen concurrent Cagliari vier keer voor degradatiekandidaat Empoli, dat door de 4-1 overwinning de laatste plaats verliet.