Asier del Horno kost Chelsea twaalf miljoen

Chelsea heeft de transfer van Asier del Horno afgerond. Nadat weken geleden al bekend werd dat de Spaanse verdediger naar Londen zou verhuizen, zijn de handtekeningen nu eindelijk gezet.

Asier del Horno kost Chelsea twaalf miljoen

Del Horno tekende voor drie jaar en Chelsea maakt twaalf miljoen euro over aan Athletic de Bilbao, waar de 24-jarige linksback nog tot de zomer van 2007 onder contract stond.

'Asier is een voortreffelijke speler die onze ploeg kwalitatief opkrikt op een positie waar we versterking konden gebruiken', legde Chelsea-coach José Mourinho uit op de clubsite van de Londenaren.

'Zijn komst benadrukt onze ambitie om zelfs na een ongelooflijk succesvol seizoen nog sterker te worden op belangrijke posities', voegde algemeen directeur Peter Kenyon nog toe.

Del Horno speelde sinds zijn debuut in september 2004 zeven interlands voor Spanje. Hij scoorde in de oefeninterland tegen Schotland en maakte de winnende tegen Engeland.

Mourinho moest afgelopen seizoen noodgedwongen vaak rechtspoot William Gallas laten opdraven als linksback. Wayne Bridge ontbrak lang vanwege een gebroken enkel en Celestine Babayaro werd in de winterstop verkocht aan Newcastle United.

Of Chelsea ook nog in zee gaat met Kakha Khaladze, is nog niet duidelijk. De Georgische linksback liet al weten AC Milan te verruilen voor Chelsea, maar concreet is de transfer nog niet geworden.

Bekijk hier al onze video's