Assist van Memphis helpt Atlético heel laat langszij in de derby

Real Madrid heeft zijn grip op de koppositie van La Liga niet verstevigd. In een weinig verheffende derby tegen Atlético Madrid leek een goal van Brahim Díaz beslissend. In blessuretijd liep alles anders. Invaller Memphis Depay gaf een assist met het hoofd op Marcos Llorente, die raak kopte: 1-1.

Real Madrid
Real Madrid
1 - 1
Atlético Madrid

Na twintig minuten armpje drukken zonder elkaar ook maar een millimeter toe te geven, schonk Atlético Madrid de thuisploeg een doelpunt. Tot twee keer toe legde een verdediger de bal klaar voor een speler van Real, waardoor Díaz een niet te missen kans kreeg: 1-0. De ploeg van Diego Simeone liet dat niet op zich zitten.

Enkele minuten later kregen ze twee redelijke kansen: Axel Witsels kopbal stuitte op de doelman, een inzet van Stefan Savic even later ging net naast. Real, leunend op die kleine voorsprong, zette vooral de counter in als wapen en had daarmee over de hele eerste helft gezien ook het meeste gevaar. Direct na de pauze maakte Savic desondanks gelijk. Of ja, dat dacht hij.

Andriy Lunin, keeper van Real, werd gered door de VAR: één van Savic' ploeggenoten had buitenspel gestaan. Geen treffer, derhalve. Het was een spaarzaam moment van doelgevaar in de tweede helft. Real hoefde niet, Atlético kon niet. Díaz toverde zich na zeventig minuten door de rood-witte defensie, maar de matchwinner verzuimde de wedstrijd vroegtijdig te beslissen.

Met Memphis in de ploeg joegen de bezoekers op de gelijkmaker. Een hakje van Antoine Griezmann, verder niet zijn beste wedstrijd spelend, eindigde op het lijf van Lunin, en eigenlijk was dat het wel, qua doelgevaar bij Los Colchoneros. Tot in de absolute blessuretijd. Met de moed der wanhoop viel de ploeg aan. Een aanval belandde op het hoofd van Memphis, die knap doorkopte op Llorente. Zijn kopstoot liet Lunin kansloos: 1-1, een zoete wraak op Llorentes ex-werkgever.

De remise betekent dat het spannender wordt bovenin La Liga. Real is nog altijd koploper, maar de voorsprong op Girona bedraagt slechts twee punten. Atlético blijft vierde en heeft drie punten meer dan achtervolger Athletic Bilbao.