Aston Villa-fans boos om 'wereldvreemde' ticketprijzen: 'Worden uitgebuit'

Reacties

Bij de Aston Villa-aanhang is er grote onvrede over de ticketprijzen die de club hanteert in de Champions League. De Engelse club plaatste zich voor het eerst in de clubhistorie voor de Champions League (het speelde wel al in de Europa Cup I) en probeert daar een slaatje uit te slaan, zo meent de supportersvereniging Aston Villa Supporters' Trust (AVST).

Aston Villa-fans boos om 'wereldvreemde' ticketprijzen: 'Worden uitgebuit'
© Pro Shots

De UEFA kondigde eerder deze week aan een prijsplafond in te stellen voor uittickets in de Champions League. Dat plafond is niet van toepassing op thuiswedstrijden, waardoor clubs voor kaartjes kunnen vragen wat ze willen. Aston Villa heeft thuis geloot tegen Bayern München, Juventus, Bologna en Celtic.

Kaartjes zijn te koop in drie categorieën: 101, 112 en 115 euro. Seizoenkaarthouders krijgen een korting en betalen 83, 94 en 97 euro. Dat is aanzienlijk duurder dan tickets voor Premier League-duels. Daar is het goedkoopste ticket 65 euro. Dat is een stijging van 55 procent. Bij een club als Liverpool liggen de prijzen voor CL-tickets tussen de 36 en 72 euro en bij Manchester City tussen de 44 en 74 euro.

Aston Villa volgt meer het voorbeeld van een club als Arsenal, dat tussen de 88 en 127 euro vraagt voor CL-tickets. AVST is boos om de 'buitenproportionele' ticketprijzen. 'Dit is buitengewoon teleurstellend. De prijzen zijn werkelijk duizelingwekkend. Trouwe Villa-fans die al veertig jaar wachten om dit belangrijke seizoen te vieren, worden gestraft en uitgebuit. Wij hopen dat de club deze wereldvreemde ticketprijzen gaat heroverwegen.'

Villa begint de Champions League-campagne op 17 september op bezoek het Zwitserse Young Boys, waarna ze op 2 oktober Bayern München ontvangen, van wie ze in de finale van de Europacup van 1982 wonnen.

Wo 2 okt.

Di 22 okt.

Wo 27 nov.

Wo 29 jan. 2025

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.