Atalanta zegeviert in spektakelstuk, feestavond voor Van Bronckhorst

Atalanta Bergamo heeft na een spectaculair Nederlands getint duel met Bayer Leverkusen een eerste stap gezet naar de volgende ronde in de Europa League. Giovanni van Bronckhorst beleefde met Rangers een mooie avond tegen Rode Ster Belgrado.

Atalanta Bergamo
3 - 2
Bayer Leverkusen

Atalanta Bergamo en Bayer Leverkusen maakten er een spectaculair duel van in het Gewiss Stadium, waar Marten de Roon zijn 250ste officiële duel voor Atalanta speelde. De Roon, net als Hans Hateboer en Teun Koopmeiners in de basis, zag Charles Aranguiz na tien minuten de score openen voor de Duitsers, bij wie Mitchel Bakker en Jeremie Frimpong aan de aftrap stonden.

Binnen een tijdsbestek van twee minuten wist Atalanta rond het half uur spelen de achterstand ongedaan te maken. Ruslan Malinovskiy maakte op aangeven Luis Muriel de gelijkmaker en bij de 2-1 waren de rollen omgedraaid. Muriel maakte kort na rust ook de 3-1. Leverkusen beet na een uur spelen echter weer van zich af en kwam terug in de wedstrijd via Moussa Diaby. Atalanta hield vervolgens stand. Bij Leverkusen kwam Timothy Fosu-Mensah als invaller binnen de lijnen.

Glasgow Rangers
3 - 0
Rode Ster Belgrado

Rangers beleefde een mooie avond in Ibrox Stadium tegen Rode Ster Belgrado, bij wie Richairo Zivkovic op de bank bleef. Van Bronckhorst zag tot zijn opluchting twee vroege Servische doelpunten vanwege buitenspel afgekeurd worden door scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Twee treffers van Rangers binnen een kwartier spelen vonden wel doorgang: James Tavernier opende de score vanaf de strafschopstip en Alfredo Morelos maakte de 2-0.

Rode Ster kreeg nog voor rust een uitgelezen kans om terug te keren in de wedstrijd, maar Aleksandar Katai zag Rangers-doelman Allan McGregor zijn strafschop stoppen. Al vroeg in de tweede helft was er weer reden tot juichen voor Van Bronckhorst. Leon Balogun kopte de 3-0 binnen. Rangers nam daarna gas terug en kwam niet meer in de problemen.