Atlético al bezig met bekerfinale in feestduel van Barça

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Primera División. Voor de 35ste speelronde is dat het duel tussen Atlético Madrid en Barcelona van zondagavond (19.00 uur).

Atlético al bezig met bekerfinale in feestduel van Barça


ATLÉTICO MADRID
Klassering derde plaats (72 punten uit 35 duels)

Vorm Atlético Madrid stelde afgelopen woensdag plaatsing voor het hoofdtoernooi van de Champions League veilig met de 1-3 zege bij Celta de Vigo. Daarmee is voor trainer Diego Simeone de belangrijkste missie van het seizoen geslaagd. Uit de laatste zes competitieduels behaalde de tweede club van Madrid vier zeges en ook nog één gelijkspel. Voor eigen publiek heeft Atlético Madrid dit seizoen een goede serie opgebouwd. Van de zeventien thuisduels verloor het alleen van Real Sociedad en Real Madrid.

Opvallend Denkbaar is dat Atlético Madrid een handvol basiskrachten zal sparen voor de confrontatie met Barcelona. Vrijdag wacht de finale om de Copa del Rey tegen Real Madrid. Na de Europa League en Europese Super Cup moet de Spaanse beker de derde hoofdprijs worden onder Simeone als hoofdtrainer. Bovendien heeft Atlético Madrid nu al 72 punten behaald, het hoogste aantal sinds het kampioensjaar 1995/96; destijds behaalde het 87 punten. De maximale score op het hoogste niveau was nadien 71 punten in 1996/97.

Afwezigen Geen.

BARCELONA
Klassering eerste plaats (88 punten uit 34 duels)

Vorm Barcelona is al zeker van zijn 22ste landstitel door het puntenverlies dat Real Madrid zaterdag leed, nota bene in Barcelona op bezoek bij Espanyol (1-1). Uit de laatste zeven competitieduels behaalde het vijf overwinningen en twee gelijke spelen. Daarnaast wist het de traditioneel lastige bezoeken aan Vícente Calderón tijdens de voorbije twee seizoenen te winnen. Maar de personele veranderingen bij Barcelona domineren momenteel het nieuws in Catalonië. Voor het nieuwe seizoen wil de club het elftal op diverse posities versterken; dagelijks wemelt het in de media van de potentiële nieuwkomers die worden opgevoerd.

Opvallend Lionel Messi is nog maar vier goals verwijderd van het magische aantal van vijftig, de productie die de Argentijn het voorbije seizoen in competitieverband produceerde. Statistisch gezien is de kans groot dat hij in de resterende drie duels de vijftig gaat halen. Moeilijker is de missie om zijn totaal in alle verbanden uit het seizoen 2011/12 (73 goals) te evenaren. Momenteel staat Messi op zestig goals; naast de 46 in de Primera División maakte de Argentijn er vier voor de Copa del Rey, acht in de Champions League en twee om de Supercopa.

Afwezigen Mascherano, Puyol. Onzeker: Valdés

Atlético Madrid won 37 van zijn 75 onderlinge thuisduels met Barcelona. Twintig keer gingen de Catalanen met de volle winst naar huis, waaronder tijdens de voorbije twee seizoenen (1-2, 1-2). De laatste keer dat Barcelona vaker dan twee opeenvolgende jaargangen bij Atlético Madrid winnend afsloot, dateert van eind jaren tachtig. Tussen 1986 en '89 won het drie keer op rij.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2007/08 Atlético Madrid - Barcelona 4-2
2008/09 Atlético Madrid - Barcelona 4-3
2009/10 Atlético Madrid - Barcelona 2-1
2010/11 Atlético Madrid - Barcelona 1-2
2011/12 Atlético Madrid - Barcelona 1-2


Tekst: Vincent Okker



Bekijk hier al onze video's