Atlético en Liverpool zetten hun kaarten op Europa

Voetbal International blikt vooruit op de twee halve finales in de Europa League. Donderdagavond werken Atlético Madrid en Liverpool hun eerste onderlinge duel af.

Atlético en Liverpool zetten hun kaarten op Europa


ATLÉTICO MADRIDDe ploeg van trainer Quique Sánchez Flores heeft de zinnen volledig gezet op Europees succes, aangezien zij in de Primera División een teleurstellend seizoen kent. Atlético staat weliswaar als derde club van Spanje te boek, maar bevindt zich momenteel op een magere tiende plaats, waardoor het halen van Europees voetbal onmogelijk lijkt. Atlético Madrid verloor in de competitie liefst vijftien van de 33 wedstrijden. In Europees verband verloor de ploeg slechts drie van de veertien optredens.

Opvallend In Europees verband speelden Los Rojiblancos zeven thuisduels. Vier daarvan in de groepsfase van de Champions League en de overige drie in de Europa League. Opvallend is dat de ploeg slechts één van deze wedstrijden won: het allereerste duel met Panathinaikos (2-0). Daarnaast valt op dat liefst vijf van de zeven duels in een gelijkspel eindigde, waarvan drie doelpuntloos.
De supporters in het eigen Estadio Vicente Calderón hebben dit Europese seizoen qua scoreverloop dus weinig reden tot juichen.

Afwezigen Agüero. LIVERPOOLVoor Liverpool geldt in feite hetzelfde als voor de tegenstander uit Madrid: de club is bezig aan een teleurstellend seizoen en wil dat nog van een beetje glans voorzien door beslag te leggen op de Europa League. De ploeg van Spanjaard Rafael Benítez bivakkeert op een povere zesde plaats in de Premier League en lijkt deelname aan de Champions League voor komend seizoen te kunnen vergeten. De blessureperikelen van sterspeler Fernando Torres maken het er allemaal niet makkelijker op voor The Reds. Opvallend De ploeg van Nederlanders Dirk Kuyt en Ryan Babel staat weliswaar in de halve finale van de Europa League, maar echt soepel verloopt de Europese tour van de Engelsen niet. In de Champions League bleek een poule met Olympique Lyon, Fiorentina en Debreceni VSC een te zware opgave. In de Europa League werd vervolgens nog wel eenvoudig het onbeduidende Unirea Urziceni uitgeschakeld, maar de ploeg kende veel moeite met het Franse Lille en het Portugese Benfica: tot twee keer toe werd een uitnederlaag op het eigen Anfield Road gecmpenseerd.

Afwezigen Fernando Torres, Maxi Rodríguez (niet speelgerechtigd), Fabio Aurélio, Insúa, Skrtel en Kelly

<br /><br />

Bekijk hier al onze video's