Atlético gedeeld koploper door simpele zege op Osasuna

Atlético Madrid mag zich gedeeld koploper van de Primera División noemen. De thuiswedstrijd tegen Osasuna werd zonder problemen gewonnen: 3-1. Het was de twaalfde overwinning op rij in officiële wedstrijden.

Hoewel Atlético de overhand had, slaagde het elftal van trainer Diegi Simeone er aanvankelijk niet in de ban te breken. Na een half uur was het dan toch raak. João Miranda maakte met een trefzekere kopbal het eerste doelpunt van de wedstrijd.

Drie minuten later stond hekkensluiter Osasuna voor een haast onmogelijke opgave, toen Raúl García na slecht optreden van de Osasuna-defensie met een droge knal de 2-0 liet aantekenen.

Net op het moment dat Osasuna geen schijn van kans meer leek te hebben, bracht voormalig Roda JC-speler Roland Lamah de spanning terug in de wedstrijd. Een geplaatst schot betekende de aansluitingstreffer van Osasuna.

De laagvlieger creëerde weinig mogelijkheden en werd door Atlético steeds meer onder druk gezet. Dat Radamel Falcao Osasuna twintig minuten voor tijd de nekslag toebracht was dan ook geen verrassing: 3-1. Het was het tiende doelpunt van de Colombiaanse aanvaller, die op de topscorerslijst alleen Lionel Messi (dertien goals) voor zich moet dulden.

Evenals Barcelona staat Atlético momenteel op 25 punten. Voor Osasuna ziet het er minder rooskleurig uit. Het elftal staat met slechts vijf punten op de laatste plaats.

Overige uitslagAthletic de Bilbao - Getafe 1-2 Foto: VI Images