Atlético Madrid profiteert niet van gelijkspel van Real

Atlético Madrid heeft verzuimd te profiteren van het puntenverlies van Real Madrid. In eigen huis kwam de ploeg van trainer Diego Simeone tegen Valencia niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Een grote kans voor Nelson Valdez bleek het begin van een vurige openingsfase. Nadat Valdez in de derde minuut te laat ingleed om te scoren was het de beurt aan Jonas. De aanvaller schoot honderdtwintig seconden later de 0-1 van dichtbij binnen.

Een minuut later maakte Radamel Falcao de achterstand al ongedaan. Op het randje van buitenspel tikte hij bij de tweede paal een voorzet van Arda Turan binnen. In het vervolg werd het gemis van de geschorste Sofiane Feghouli en de vanwege een enkelblessure afwezige topscorer Roberto Soldado bij Valencia duidelijk.

De club uit de sinaasappelstad bleef desondanks de betere en kreeg kansen via Piatti en doelpuntenmaker Jonas, maar doelman Thibaut Courtois bleek een te grote sta-in-de-weg. De tweede helft was Atlético sterker, maar bleven grote kansen uit. Valencia was geen schim meer van de ploeg in de eerste helft.

Het bleef bij 1-1 en zodoende blijft de achterstand van Atlético op stadgenoot Real Madrid een punt. Valencia blijft zesde en staat een punt achter nummer vijf Málaga.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.