Atlético trekt boetekleed aan na ontregelde Madrileense derby

Reacties

Zondag was de dag van de ontregelde stadsderby's. Behalve in Antwerpen en in Praag lag ook de confrontatie in Madrid een poos stil. Er werd door supporters van Atlético Madrid van alles op het veld gesmeten. De club heeft gereageerd.

Atlético trekt boetekleed aan na ontregelde Madrileense derby
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
1 - 1
Real Madrid
Real Madrid

In een officieel statement keuren de rood-witten de gebeurtenissen af. 'Atlético wil zijn afkeuring uitspreken over het gooien van objecten vanuit de tribunes. De veiligheidsdiensten van de club werken nauw samen met de politie om de betrokkenen op te sporen, één van hen is reeds geïdentificeerd. De club zal het interne reglement gebruiken om op te treden. Dit heeft geen plaats in de stadions.'

Trainer Diego Simeone wilde de supporters niet te hard veroordelen. 'Goed, de autoriteiten moeten optreden, maar degene die provoceren moeten ook worden gestraft', aldus de Argentijn, die er voor alle zekerheid snel aan toevoegde dat hij zichzelf ook onder die laatste groep schaart. 'Als ze je niet straffen, tja, dan kun je doen wat je wil.'

De gebeten hond was Thibaut Courtois. Tien jaar nadat de Belg vertrok bij Atlético, zijn sommige heethoofden nog altijd niet blij dat hij er later voor koos om zich aan te sluiten bij de gezworen vijand. Simeone roept de fans nogmaals op om te stoppen. 'Dit moet niet nog eens gebeuren, zulke mensen kunnen we niet gebruiken. Ik heb Thibaut verteld dat hij zich kalm moest houden', sprak de coach op zijn persconferentie.

Zijn tegenstrever Carlo Ancelotti wilde niets kwijt over de wanorde in het Civitas Metropolitano. De Italiaan vertelde wel dat Courtois een spierblessure had opgelopen die maandag nader zal worden bestudeerd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.