Atlético wint in extremis, Arsenal gelijk, historische avond in Bretagne

De laatste wedstrijden in de eerste speelronde van de Champions League nieuwe stijl leverden donderdag het nodige spektakel op. Atalanta en Arsenal speelden gelijk, Atlético Madrid klopte RB Leipzig in de laatste minuut. Voor Stade Brest werd het een historische avond.

Atalanta Bergamo
0 - 0
Arsenal
Arsenal

Arsenal is op bezoek bij Atalanta op een doelpuntloos gelijkspel blijven steken. Daar mochten The Gunners niet eens over klagen, want David Raya voorkwam erger in Bergamo. De Spaanse doelman stopte in de tweede helft een penalty van Mateo Retegui en zorgde er vervolgens voor dat ook de rebound niet resulteerde in een Italiaanse voorsprong.

Doelpunten zouden er niet meer vallen. Bij Atalanta speelde Marten de Roon de hele wedstrijd mee, bij Arsenal begon Jurriën Timber in de basis. De Nederlander werd een kwartier voor tijd afgelost door Riccardo Calafiori.

Atlético Madrid
2 - 1
RB Leipzig
RB Leipzig

Leipzig, met Xavi Simons in de ploeg, kende een droomstart via Benjamin Sesko. De jonge, lange Sloveense aanvaller kopte raak nadat Jan Oblak een eerdere poging nog had kunnen pareren. De thuisploeg reageerde sterk, maar mede door een paar keer uitstekend verdedigen van Willi Orban hield Leipzig zijn voorsprong een poosje vast. Na een half uur was het toch gelijk: Antoine Griezmann scoorde fraai.

De thuisploeg bleef bovenliggend, maar kon voor rust geen verdere schade aanrichten. In de tweede helft was het iets meer in evenwicht, waardoor de 1-1 uitslag uiteindelijk geen onlogische was. In de laatste minuut was het José María Giménez die ervoor zorgde dat Los Colchoneros toch nog de volle buit in eigen stadion hielden: de Uruguayaan kopte raak bij de tweede paal.

Brest
Brest
2 - 1
Sturm Graz
Sturm Graz

De eerste Champions League-wedstrijd van Stade Brest had met Sturm Graz geen internationaal aansprekend affiche, maar het werd alsnog onvergetelijk voor de Bretonse fans die noodgedwongen uitweken naar het Stade Roudourou in Guingamp. De ploeg van doelman Marco Bizot won met 2-1 van die van doelman Kjell Scherpen. Hugo Magnetti en Abdallah Sima maakten de doelpunten voor de thuisclub.